10 Ekim katliamında ölenler anılacak

ANTALYA Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara saldırısında hayatını kaybedenler için bir dizi anma etkinliği düzenleyecek.

06 Ekim 2016 Perşembe 14:48
10 Ekim katliamında ölenler anılacak
Ankara'da 10 Ekim 2015'de, Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde gerçekleşen ve 100 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı nedeniyle Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri'ne bağlı sendika, meslek ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla anma programı gerçekleştirilecek. 10 Ekim'deki anma programına ilişkin Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde, sendika, meslek ve sevil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

10 Ekim 2015'de saat 10.04'de barış iradesine bomba konulduğunu belirten Emek ve Demokrasi Güçleri Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Ayar, “Saldırıda 100 arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu, sevdiklerimizi yitirdik. Yüzlerce arkadaşımız hastanelerde tedavi gördü, ağır yaralı arkadaşlarımız tedavi görmeye devam ediyor. 10 Ekim katliamında hedef emek, barış ve demokrasi talebiydi. Geride kalan bir yıl zarfında, katliamda kamu görevlilerinin ağır ihmali olduğunu gördük. Katliam bilindiği halde engel olunmadığına tanık olduk. Hazırlanan iddianamenin katliamda ihmali olanlara dokunmadığını gördük. Adaletsizliklere rağmen adalet arayışımızdan vazgeçmiş değiliz" dedi.

ANMA PROGRAMI
Anma programı kapsamında 9 Ekim Pazar günü Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik Salonu'nda bir anma etkinliği düzenlenecek. 10 Ekim Pazartesi günü de, saat 10.04'de Alanya'da hayatını kaybedenler mezarları başında anılacak. 12.30'da üniversite öğrencileri Akdeniz Üniversitesi merkezi yemekhane önünde bir etkinlik yapacak. 18.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir anma etkinliği yapılacak ve saat 20.00'da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı çağrısıyla Kızılarık Cemevi'nde 'Kerbela'dan Ankara Katliamına' yitirdiğimiz canları anıyoruz' başlıklı söyleşi yapılacak. 

Son Güncelleme: 06.10.2016 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.