“Kahvehanelerde PKK’lılar, devlet dairelerinde FETÖ’cülerin temizlendiği gün, terör olayı biter”  Bu sözler Şırnaklı AK Partili bir siyasetçinin ifade ettiği sözler.

Bilindiği üzere, geçen hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’dan Şırnak’a kardeşlik köprüsü kapsamında 180 kişilik bir heyetle çıkarma yaptı. Bu programa Başkan Türel ile beraber, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe belediye başkanları, AK Parti il yöneticileri, belediye bürokratları, STK temsilcileri ve 30’a yakın gazeteci katıldı. Kurumumuzu temsilen bende bu heyetin içerisinde yer aldım. Esnaf ve STK temsilcileriyle buluşmalar gerçekleşti. Şırnak İçme Suyu Şebekesi İsale Hattı’nın temeli atıldı.

O günün akşamı Cizre Öğretmen evinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Türel, akşam yemeğinden sonra, biz gazetecilere günün değerlendirmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 9 aydan beri Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin yaptığı hummalı çalışmalarını anlatan Türel, Bin yıldır kardeşliğin hüküm sürdüğü bu topraklarda 40 senedir  bu kardeşliği bozmaya çalışanlar olduğunu ifade etti.

Türel, 15 Temmuz akşamında Cizre Köprüsü’nden asker kılığına girmiş 600 FETÖ’cüye köprüyü dar eden Şırnaklılar, Cizreliler bu milletin beraberliğini 1 sene önce Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle o akşam da teyit ettiğinin altını çizdi.  Açıklamalar sonrası Akdeniz Manşet Gazetesi’nden Gazeteci Şifa Çiçek, Şırnaklı AK Partili yöneticiye, “Bu terör sorunu ne zaman biter?” şeklinde bir soru yöneltti.

Soru gibi, verilen yanıt da bir cümle ile sınırlı idi. 

“Kahvehanelerde PKK’lılar, devlet dairelerinde FETÖ’cülerin temizlendiği gün, terör olayı biter”

Bu vahim olan tespitin, gezi boyunca yaptığımız gözlemler sonucu ne kadar doğru olduğuna tanık olduk.

 Şırnak’ın bir tarafında Cudi,  bir tarafında Gabar, diğer bir tarafında da Bestler Dereler dağları mevcut. Bölge insanının deyimiyle, buraların her biri küçük birer Kandil. Terör örgütü PKK tarafından üs olarak kullanılıyor ve çok sayıda sığınak bulunuyor.  Devlet kararlı ve çok sayıda operasyonlar düzenliyor ve yüzlerce sığınak imha ediliyor. Ama bu kararlılık yine bölge halkının deyimiyle 15 Temmuz‘dan sora başlıyor.

Yine bölgenin en büyük sorunlarından bir tanesi ekonomik sorun. İşsizlik hat safhada. Ekonomi Habur sınırı kapısına dayalı, bu da bölgenin genelini kapsamıyor.

Ama tüm bunlara rağmen onlarca doğal zenginlik mevcut. Yerin altı maden deryası. Dünya kömür rezervlerinin büyük çoğunluğu Şırnak ve Cizre’de.  İki metreden sonra kömüre ulaşabiliyorsunuz.  Terör illetinden dolayı bu zenginlikler bir türlü gün yüzüne çıkarılamıyor. Varlık içerisinde yokluk yaşanıyor.  Yani anlayacağınız bölge halkı terör olayından oldukça rahatsız. Yine Hendek olaylarının yaşanmasının Devletin gücünü göstermemesinden kaynaklandığının altını çizen bölge halkı, “ Devlet içersin de çöreklenen FETÖ’cülerin bu bölge de görev yapması sonucu Devletin gücünü göstermediler. O yüzden bu süreçler yaşandı. Hatta hendeklerle ilgili yaptığımız ihbarlar bile dikkate alınmadı” şeklinde serzenişte bulundular. Ayrıca önemli bir ayrıntı da, Devlet varlığını ve kararlılığını gösterdiği günden beri, halkın terör örgütüne gösterdiği sempatizanlık oldukça azalmış durumda.

İşte bu gözlemlerimden dolayıdır ki, Şırnaklı AK Partili siyasetçinin terör çözümü ile ilgili sarf ettiği bir cümlelik tespitin ne derece doğru bir tespit olduğuna vakıf oldum.

Bu da gösteriyor ki, millet içerisinde Türk- Kürt ayrışmasının hiçbir zaman olmadığı…

Bu vesileyle Sayın Türel’in Antalya’dan Şırnak’a uzattığı dost ve yardım elini oldukça önemsiyor ve kendisini canı gönülden kutluyorum.

Bu eller uzandığı sürece, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlar, hiçbir zaman için başarıya ulaşılamayacaktır.

Tüm yaşanmış acılara rağmen, Şırnak’a giden 180 kişilik heyet, bu gerçeğe tanık oldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.