‘Gelin Kardeş Olalım’ Projesi Aksu’da başladı

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Aksu Kaymakamlığı tarafından da Desteklenen “Gelin Kardeş Olalım” isimli projenin Aksu etabı uygulanmaya başladı.

 Aksu ilçemizin tarımsal zenginliğinin, tarımsal üretim metotlarının ve tarımsal bilgi beceri ve tecrübesini ülkemizin farklı bölgelerine yaymak amacıyla hazırlanan bu proje, uygulamaya başlandı. Yaklaşık üç yıl sürecek proje faaliyetlerini uygulama alanı olarak Aksu ilçemiz ile Tunceli ili Ovacık ilçesi eşleşti. Bu bağlamda, Ovacık ilçesinden, Aksu ilçemize gelen heyet 23 Nisan 2019 tarihinde ilçemizde tespitlere başlamış ve 4 gün boyunca Aksu’da ki tarımsal faaliyetleri gözlemişlerdir.

 Tarım ve Orman Bakanlığı teknik personelleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Üreticiler ve ülkemizin en genç kadın muhtarı olan Ovacık İlçesi Buzlutepe köyü Muhtarı Şilan Arslan’dan oluşan heyet ilçemizde seracılık, kesme çiçek yetiştiriciliği, çilek yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında ziyaretler ve uygulamalar gerçekleştirdi. Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İNAL ve Teknik personelleri de faaliyetlere eşlik etti. Genç muhtar Şilan, Aksu’da ki tarım metotlarını öğrenerek kendi köyünde özellikle çilek ve sebze yetiştirmek istiyor. Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İNAL, teknik personeller ve Aksu’daki diğer temsilcilerden oluşan heyet, önümüzdeki aylarda Ovacık’ta bir takım inceleme, ziyaret ve tespitlerde bulunarak ilçeye bir renk ve yeni bir ürün deseni veya uygulama metodu kazandırmaya çalışacaklar.

Heyet daha sonra Aksu Kaymakamı Aydın ERGÜN’ü ziyaret ederek, Ovacık ile ilgili bilgi sundu.  

Tarımda Milli Birlik Projesi ertelendi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 25 Nisan'da duyurulacağı belirtilen Tarımda Milli Birlik projesinin ertelendiğini belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önümüzdeki aylarda bir Tarım Şurası düzenleyeceklerini dile getirerek konuya dair bir açıklamada bulundu; “Tarımda Milli Birlik Projesi’ni A’dan Z’ye tüm paydaşlarla paylaşmak, tekrar karar vermek ve tüm yol haritamızı belirlemek maksadıyla Tarım Şuramızda bu konuları görüşüyor olacağız. Türkiye’de 2004 yılından beri Tarım Şurası olmadı. Şurayı Haziran ayına yetiştirebilir miyiz diye baktık ama çok kapsamlı olacak. Sonbahara, Eylül ayına yetiştirebiliriz diye düşünüyorum. Bu konudaki kamuoyu hassasiyeti ve merakından dolayı tüm bu konuları tüm paydaşlarla Tarım Şurası’ndan konuşmaya karar verdik.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.