Gazeteniz Güney Haberci Aksu, bu sayıyla birlikte 4 yılı geride bırakarak 5’inci yayın yılına giriyor. Geride bıraktığımız yıllar boyunca, gazetesine sahip çıkarak bağrına basan bütün Aksululara şükran borçluyuz. Teşekkürler Aksu…

SİZLERLE birlikte çıktığımız yolda koskoca 4 yılı geride bıraktık ve işte 5’inci yaşımıza giriyoruz. 15 Ağustos 2012 tarihinde çıkan ilk sayımızla Aksu’ya ‘Merhaba’ dedik. O günden bu yana Aksu için her şeyin en güzelini umut ederek çalıştık ve ilçemizin bugünlere ulaşmasında sizlerden aldığımız güçle emek verdik.
Şimdi dönüp geride kalan dört yılda yaşadıklarımızı düşünüyorum. Yeni ilçe olmuş bir kente geliyoruz ve tanıdığımız dostlar sayesinde yeni dostluk köprüleri kuruyoruz. Aksu’nun bütün mahallelerini dolaşıp röportajlar yaptığımızı hatırlıyorum. Yüzlerce güzel insanı tanıdık ve onların öykülerini dinledik. Tümünü yazıya dönüştürüp yayınladık. Böylece gelecek kuşaklara uzun yıllar sonra yararlanacakları önemli bir arşiv de kazandırdık.

Emeklemeye henüz başlamış bir çocuk gibiydi Aksu… Gelişip büyümesini, koşmaya başlamasını sabırla bekledik. Dünyalar güzeli ilçemizin bugünlere ulaşmasında bizlerin de katkısı olduysa, ‘Ne mutlu bize’ diyorum. İnanın bunun mutluluğu ve gururu yeter de artar bile.

Sevgili Aksulular, gazetecilik zorlu bir iştir. Düzenli çalışma saatleri olmayan bir uğraştır. Bayram tatiliniz yoktur, geç saatlere kadar gazeteyi yayına hazırladığınız yorgunluklar peşinizi asla bırakmaz. Ancak, ertesi gün gazeteyi elinize alıp, bir bardak çayın eşliğinde şöyle bir göz gezdirmeye başladığınızda, bütün yorgunluğunuzu unutursunuz.

Bir süre sonra telefonlar çalmaya başlar. Yazdığınız haberlere kırılanlar olmuştur, alınganlık gösteren dostlarınız vardır. Teşekkür etmek için arayanlar da vardır elbette… Günün en hareketli saatleri de onlardır işte.

Yazdıklarınızın, eleştirilerinizin dostane olduğunu ve Aksu’nun iyiliği ve geleceği için çaba gösterdiğinizi anlatırsınız… Dakikalar saatleri kovalar böylece. İşte bizim geride kalan koca dört yılımız böyle geçti. Kırılanlara kırılmadık, küsenlere küsmedik. Çünkü böyle bir lüksümüzün olmadığını biliyorduk. Gazetecinin görevinin, inandığı doğruları bıkmadan, usanmadan anlatmak ve yazmak olduğunu biliyorduk…

Biz yayın hayatımıza başladığımızda ortaokuldan henüz mezun olmuş çocuklarımız, bu yıl üniversiteye gidecek. Kimi doktor, mühendis ve avukat olacak, kimi de öğretmenliği veya başka bir mesleği seçecek. Okullar bölgesindeki gençlerimize baktığımda, onların yüzlerinde Aksu’yu görüyorum.

Kötülükten uzak, samimi ve tertemiz yüzler… Onların hepsi bana Aksu’yu anımsatıyor. İlçemizin aydınlık yarınlarını o gençlerin yüzlerinde görüyorum. Geleceğin çağdaş Aksu kentini o gençler kuracak. Bizlerden aldıkları bayrağı daha da yükseklere taşıyacaklar…

İnsan bir doğum günü partisinde daha fazla ne söyleyebilir ki? Gazetemizin doğum gününde benim dilimden dökülenler de bu sözcükler olsun. Dört yıllık zorlu yolculukta bizlerden yardımlarını esirgemeyen bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanoğlunun ömrü bir yere kadardır, Allah’ın takdir ettiği günler sayılıdır. Bizler gelip geçiciyiz. Ancak, elinizde tutmakta olduğunuz bu gazete, her zaman “Aksu’nun gazetesi” olarak kalacaktır. Mutluluk dolu günler, sağlıklı bir ömür ve başarılı bir iş hayatı dileklerimle, her yaştan okurlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Teşekkürler Aksu…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.