Yerel seçim sürecinin gizli kahramanı kadınlarla söyleşilerimizi sürdürüyoruz. Aksu’nun öne çıkan kadınlarıyla önceki sayılarda yayınladığımız röportajlar büyük ses getirdi ve ilgiyle okundu. Bu sayımızda, MHP Aksu Belediye Başkan Adayı Eczacı Ramazan Özen’in eşi Fatma Özen’i konuk ediyoruz. Seçim sürecinin en başından bu yana Ramazan Özen’i bir an bile yalnız bırakmayan Fatma Hanım, MHP’li kadınların mahalle ve ev gezileriyle birebir yakından ilgileniyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan programı geç saatlere kadar sürüyor. Ne dersiniz, kendisini daha yakından tanıyalım mı? O halde, işte sorular ve işte Fatma Özen’in yanıtları…

-Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

-1988 doğumluyum, Aksu’nun Kundu Köyü’nde büyüdüm, yetiştim. Ailem oralı. İlköğretimden üniversiteye kadar tüm öğretimlerimi Antalya’da tamamladım. Akdeniz Üniversitesi’nde Turizm İşletme eğitimi aldım. Şimdi de siyasete atılan eşimi desteklemek amacıyla bir çalışma içinde bulunuyorum.

-Aksu’nun kızı olarak ilçemizin sorunlarını nasıl görüyorsunuz?
-Hepimizin yakından bildiği gibi Aksu’nun saymakla bitmeyecek sorunları var. Altyapı ve imar sorunlarını bunların başına yazabiliriz. Yılların kanayan yarası olan hastane sorununu da elbette anmadan geçemem. İnşallah, MHP’li bir Aksu Belediyesi yönetimi bu sorunların aşılmasına öncülük edecek ve kesinlikle çözecek. Buna inanıyorum.

-Ramazan Bey’in siyasette aktif olarak görev alması yaşantınızı nasıl etkiledi?
-Çok fazla bir değişiklik olduğunu söyleyemem. Çünkü eşim bir eczacı ve mesleğine çok bağlı bir insan. Normalde de sabahın erken saatlerinde gider ve geç vakitlerde dönerdi. Şimdi de aynı. Ama daha fazla koşturuyor ve daha çok yoruluyor. Ben de dün olduğu gibi bugün de onun yanındayım, yarın da yanında olacağım. Bundan en fazla kızım etkilendi. Babasını görme fırsatını bugünler de pek bulamıyor. Sadece seçim araçları geçerken “Babam geçiyor” diye el sallıyor, bunu yaparken çok mutlu oluyor.

-Eşinizi desteklemek için neler yapıyorsunuz?
-Ramazan Bey’le birlikte gönüllü çalışan kadınlarımızın motivasyon yemeklerine katılıyoruz. Seçim sürecinde kadın kollarının çalışmalarıyla yakından ilgileniyorum. Eşimi, bizim düzenlediğimiz çeşitli aktivitelere ve gezilere götürüyorum. Böylece destek olduğumu düşünüyorum. Eczaneye ara sıra uğruyorum, o şekilde de destek oluyorum. Eşimin toplantılarına katılıyorum. 3 kişi ile başladığımız Kadın Çalışma Grubu’nun faaliyetleri kısa sürede büyüdü ve çok sayıda katılımcıya ulaştı. Sağ olsunlar hepsi sabahtan akşama kadar değişik bölgelerde çalışıyor. Gönüllü çalışan 30 kadını 3 gruba ayırdık.

-Kadın Çalışma Grubu neler yapıyor?
-Aksu bölgesinde hiç ev atlanmadan birinci turumuz bitti. Şimdi ikinci tura başladık. Bu gezmeler sırasında proje toplantıları yapıyoruz. Projelerimizi tanıtıyoruz. Diyebilirim ki, Aksu’daki bütün evlere girdik. Ziyaret etmedik ev bırakmadık.

-Ev ziyaretlerinde en çok hangi taleplerle karşılaşıyorsunuz?
- Bölgelere göre ayrılıyor. Kimisinin imar ve 2B sorunu var, kimisinin şerh problemleri var. Kimisi hastane istiyor, kendisinin ve yakınlarını Aksu’da tedavi ettirmeyi talep ediyor çok haklı olarak. Vatandaşlarımızdan yoksul olanlar yardım, gençler de iş imkanları istiyor. O kadar çok talep var ki, bölge bölge değişiyor. Biliyorsunuz ulaşım da çok büyük problem. Bana hep bunları dile getiriyorlar. Bizler de bu sorunları Ramazan Bey’e ve diğer arkadaşlarımıza iletiyoruz. Aksu’da sorunsuz bir bölge yok. Sahil bölgesi turizmden biraz daha fazla yararlandığı için iyi durumda gibi görünüyor, bununla birlikte oranın da sorunları çok büyük.

-Peki, seçmen ve vatandaş Fatma Özen olarak, Belediye Başkanı Ramazan Özen’den beklentileriniz nelerdir?
-Aksu’da öncelik sağlıktır. Sağlık olmadı mı, hiçbir şeyin anlamı ve faydası yok. Bu nedenle, Aksu’nun bir an önce hastaneye kavuşmasını istiyorum. Aksu’ya bir devlet hastanesi mutlaka kurulmalı. İlçemiz için en önemli eksiklik budur. İkinci sırada imar geliyor. En başta bunların çözülmesini istiyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.