Dünya kenti Antalya’nın en güzide ilçelerinden olan Aksu’da bir fakülte veya yüksekokul olmayışı büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyor.

Gazetemizin bu konuda açtığı kampanyaya ilk olarak Kaymakam Erdoğan, Belediye Başkanı Şahin ve AKGİAD Başkanı Altıntaş görüş bildirdi.

EKONOMİK ve sosyal kalkınmada hedef büyüten Aksu, eğitim alanında da yeni başarılara imza atmak istiyor. Liselerindeki yüzlerce öğrenciye her sabah ders başı yaptıran Aksu, Antalya’nın komşusu olmasına karşın akademik eğitim kurumlarından nasibini almamış olmanın burukluğunu yaşıyor. Aksu’da her kesimden “Fakültemizi en kısa sürede istiyoruz” sesleri yükseliyor.
ÖNCE ALTYAPI GEREKİYOR
Güney Haberci Aksu olarak bu konuda ilk mikrofonu Kaymakam Süleyman Erdoğan’a yönelttik. Kendisine, “Perge, Kundu’daki turistik tesisler, seralardaki muhteşem üretim, dünyaca ünlü Kurşunlu Şelalesi ve EXPO 2016 ile adını duyuran Aksu’da neden bir yüksekokul veya fakülte yok?” diye sorduk. Aldığımız yanıt, “Aksu’da öncelikle, yüzlerce üniversite öğrencisini barındıracak konutlara, yurtlara ihtiyaç var. Gerekli donanım sağlandıktan sonra neden olmasın? Aksu bir fakülteyi elbette hak ediyor” oldu.

ÇITAYI YÜKSEK TUTUN
Aynı soruyu bu kez Belediye Başkanı Halil Şahin’e yönelttik ve dedik ki: “En azından, Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı bir yüksekokulun Aksu’da açılması sağlanamaz mı?” Başkan Şahin, “Çıtayı neden düşük tutuyorsunuz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim gönlümden geçen bir fakülte olmasıdır. Aksu’da Ziraat Fakültesi ve buna ek olarak turizm alanında eğitim verecek bir yüksek eğitim kurumu mutlaka gereklidir. Biz de bu işin takipçisiyiz. İlçemiz bir fakülteyi fazlasıyla hak ediyor.”

İŞ DÜNYASI DA KARARLI
İlçe ekonomisine yön veren Aksu Girişimci İş Adamları Derneği (AKGİAD) Başkanı Mustafa Altıntaş da, Aksu’nun tarımsal açıdan önemine dikkat çekerek Ziraat Fakültesi’nin mutlaka gerekli olduğunu vurguladı. Altıntaş, “Aksu’nun iş dünyası olarak yıllardır bu konudaki özlemimizi dile getiriyoruz. Her kesimden yöneticiler bu konuda görüş birliği içinde. Dilerim en kısa sürede gerçekleşir.”

Bir ilçeyi modern bir kent haline getiren kurumlardan biri de yüksek eğitim kurumlarıdır. Sizler de görüşlerinizi iletip, kampanyaya destek verin.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.