Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da AK Parti İl Danışmanı Meclisi'nde önemli mesajlar ve müjdeler verdi.

Partililere seslenen Erdoğan, öncelikle Antalya İl Teşkilatına teşekkür etti, “Ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla 2019'un mahalli seçimlerinde görülmemiş bir oy potansiyeliyle yola devam edeceğiz” dedi.

Bu söylemi, kongre sürecine giren ve bu ay içerisinde ilk ilçe kongresini gerçekleştirecek olan AK Parti Antalya teşkilatlarının ana kademe yönetim kadrolarında herhangi değişim olmayacağı sinyallerini akıllara getirdi.

En azında ben öyle algıladım.

Sonra, “Kafasında projesi bulunmayan, ilkelerimize tüm benliği ile bağlı olmayan hiç kimse AK Parti'de yönetici konumuna gelemez. Bu böyle biline” diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, Antalya’ya 3’üncü havalimanının yapılacağının müjdesini verdi.

Nüfusuna göre ülkemizin beşinci şehri olan Antalya’nın çok daha üst sıralarda bir yeri hak ettiğine inandığını ifade eden Erdoğan, “Turizmin vitrin şehri Antalya aynı zamanda tarımda da çok önemli bir yere sahip. Geçtiğimiz yıl bir milyar doları bulan bu sene daha fazla olacağı anlaşılan İhracatıyla şehrimiz ticarette de önemli bir merkez. Böylesine kritik bir şehre potansiyeline ve ülkeye olan katkısına uygun hizmetler getirmek gereğini gördüğümüz için Antalya’ya hep özel önem verdik. Mevcut havalimanımızı göreve geldiğimiz zaman dünyanın en modern havalimanlarından biri haline getirdik. Antalya’ya bu yetmez dedik, doğu tarafına Gazipaşa’ya ikinci bir havalimanı inşa ettik. Şimdi 3. Bir havalimanının Antalya’ya yapılması hazırlığı içindeyiz. Antalya’nın batı tarafına 850 milyon yatırımı olan yeni havalimanına yılsonuna kadar başlamayı ve en geç 2021 yılında açmayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Erdoğan’ın 2’inci bir müjdesiyse hızlı tren ile ilgili oldu.
Hızlı tren konusunda iki ayrı hatla Antalya’yı birçok ille bağlantılı hale getirileceğine vurgu yapan Erdoğan, “1’incisi Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir istikametine giden, oradan da İstanbul ve Ankara’ya ulaşan hızlı tren projesidir. 2’incisi Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri istikametine gidecek olan hattır. Her iki proje ile ilgili çalışmalar etap etap sürüyor. Bunlarla da yetinmiyoruz. Antalya’yı otobanla hem Afyonkarahisar hem Alanya istikametine bağlayacak bir projeyi de hayata geçiriyoruz” dedi.

Erdoğan’ın Pazar günü katıldığı AK Parti İl Danışmanı Meclisi'nde partililere seslenirken, benimde notlarımın arasında kalan mesajlar bunlar.

Umarım Sayın Erdoğan’ın Antalya’ya gelişi ve verdiği mesajlar, kentimizin tüm yöneticilerinde bir silkelenmeye neden olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.