ANTALYA Semt Pazarcılar Odası tarafından Aksu’nun Macun Mahallesinde kurulan 229 esnaflık kapalı pazar yerinin, 2017’nin Mayıs ayına kadar tamamlanacağı bildirildi. Öte yandan, oda tarafından Cihadiye’de de kapalı pazar yeri kurulması planlanıyor. Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz’ü bu haftaki köşemize konuk ederek kendisiyle “Semt pazarlarının kent ekonomisine katkıları”nı esas alan bir söyleşi gerçekleştirdik. Başkan Öz, Macun pazarına ayrı bir özen gösterdiklerinin altını çizerek, “Antalya’da ana caddeye en yakın kapalı pazar yeri Aksu’da kurulacak” dedi.


-Sayın Başkan, Aksu’da bir pazar yeri kurulmasına nasıl karar verdiniz?

-Yeni seçilen Pazarcılar Odası yönetimi olarak Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i ziyarete gittik. O görüşme sırasında kapalı bir pazar yeri kurulması gündeme geldi ve Başkan Şahin bizden teklif istedi. Biz de oda olarak; hem belediyenin, hem Aksu halkının, hem de pazarcıların menfaatlerini ortak noktada buluşturan bir çalışma ortaya koyduk. 229 esnaflık kapalı bir pazar yeri projesi böyle doğdu. Pazar yerinin temel pabuçları döküldü, 5 ay içinde hizmete açmayı planlıyoruz.

-Pazarcılar Odası olarak Aksu’daki ilk yatırımınız Macun’da olacak sanırım…

-Evet, doğru. Bu kapalı pazar yeri Aksu ilçesindeki ilk yatırımımızdır. Serik Caddesi’ne yakınlığı ve turizm bölgeleri ile arasındaki çok kısa mesafeden dolayı bu pazarımızın önemli avantajları bulunuyor. Burada çalışacak esnafın titizliği ve belediyenin sıkı denetimi sayesinde, Aksu halkının, üreticinin ve esnafın turizmden pay alacağı büyük bir yatırım kazanılmış olacak.


-Pazar yeri haftanın hangi günü açık olacak?

-Macun pazarı Perşembe günleri kurulacak. Haftanın diğer günlerinde ise halkın mevlitler ve (düğün hariç) diğer özel günlerde kullanabileceği kapalı bir mekan olacaktır. Macun’da Pazarcılar Odası ve Belediye olarak istediğimiz hedeflere ulaştığımızda, Aksu ilçesinde yeni kapalı pazar yerlerine yönelik hedeflerimiz olacaktır. Mesela Cihadiye gibi…

-Kapalı Pazar yerlerinin kent açısından önemi üzerinde duralım biraz da, isterseniz.

-Öncelikle şunu vurgulamak isterim: Kapalı pazar yerleri Türkiye’deki kayıt dışı ekonominin önemli ölçüde önüne geçer. Antalya Pazarcılar Odası’nın kapalı pazar yerlerinde kayıtsız hiçbir esnaf bulunmuyor. Disiplinli çalışmaya yönelik çok titiz bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Macun kapalı pazar yerinde de, odaya kayıtlı, vergisini ödeyen, Bağ-Kur’lu esnafımız hizmet verecek. Ülke genelindeki fotoğrafı gözünüzün önüne getirin şimdi. Bütün kapalı pazarlardaki on binlerce esnafın Bağ-Kur’lu olduğunu, vergisini ödediğini düşünün ve bunun ülke ekonomisine olan muazzam katkısını hesaplayın. Başka bir konuyu da vurgulamak isterim; Macun kapalı pazar yerinde çiftçiler de güvenli bir ortamda satış yapabilecekler.


-Sayın Başkan, son olarak şu bilgiyi de almak isteriz sizden; Macun kapalı pazar yerinde hangi meslek grupları yer alacak?

-Sebzeciler ve meyvecilerin yanı sıra, tuhafiyeci, tekstilci, züccaciyeci, oyuncakçı, peynirci, yufkacı, yumurtacı, balcı, baharatçı, balıkçı, kuru yemişçi ve diğer birçok meslek dalı Macun’da halkımıza hizmet verecek. 2017 yılının Aksu halkına ve esnafımız sağlık, mutluluk ve bol kazanç getirmesini diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.