Cumartesi günü Baltaş Firmasının sahibi Emin Bal ile kahvaltı da bir araya geldik. Kahvaltı programı tamamen doğal olarak gelişti.

 Nasıl doğal gelişti!

Ayaküstü bir yerde ki karşılaşmamızda biz geldik, siz gelmediniz muhabbeti yaşanırken,

-Emin Bey, ‘sıra sizde cumartesi günü kahvaltıya bekliyorum’ deyince, davete icabet etmek sünnettir dedik ve ziyaretimizi gerçekleştirdik. 

Kahvaltı da hoş sohbet, ülke gündemi, son zamanlarda ülkemizin verdiği ekonomik sınav derken söz döndü, dolaştı, haliyle yerel siyasete geldi.

Söz siyasetten açılınca uzun yıllar siyasetin içerisinde yer alan bir AK Parti sevdalısı Emin Bal ile yaklaşan yerel seçimleri, Aksu için başkan adayı profilini ve kendi hedef ve ideallerini konuştuk.

Emin Bey’e ilk sorumuz şu oldu; Yerel seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Aksu’da iş dünyasında yer edinmiş ve uzun yıllar siyasette yer almış biri olarak, Aksu’nun şaha kalkabilmesi için yönetime talip olacak başkan profili nasıl olmalı sizce?

Dünya değişiyor, yaşam şekillerimiz ve beklentilerimiz hızla değişiyor. Bu değişimden Aksu’da nasibini haliyle alacaktır. Tarım, turizm ve ticaretin merkezi ilçemizde değişime hızla ayak uyduracak,  projeleri ve Aksu için hayalleri olan bir başkan, artık bu saatten sonra isteklere cevap verebilir diye düşünüyorum.

Öncelikle dedikodudan uzak,  sözden ve söylemlerden ziyade, icraatlarını konuşturan bir başkan gerekiyor Aksu’ya. Bu başkan, kimseyle yarış halinde olmamalı. Siyasete ve Aksu’ya yeni vizyon katabilmeli. Aksu siyasetine ve yönetimine kalite getirebilmeli.

22 yıldır siyasetin içinden gelen biri olarak, karanlık sokak Aksu’nun, ancak ve sadece böyle bir başkan ve ekibiyle kabuk değiştireceği kanaatindeyim.

 Lider kişi, inandığı ilkelerin arkasında durmalı ve hedefleri doğrultusunda hareket etmeli. Başkan dediğimiz kişi ayırıcı değil, bütünleyici olmalı.

Biz Aksu’da kırgınlıkların ortadan kalktığı, birlik ve beraberlik anlayışına sahip, bir yaşam istiyoruz. Başkanlık bir bayrak yarışıdır, bu unutulmamalı. Bugün sende, yarın başkasında. Önemli olan, aldığın bayrakla, ciddi mesafeler kat ederek, o bayrağı sağlam teslim edebilmektir. Başkanlık yapacak kişinin siyasi bilgi ve birikimlerini memleket yönetimine doğru aktarması gerekir.

Makamı, size tüyü bitmemiş yetimlerin hakkıyla teslim edenler, yine öyle almalı. Makamlar emanettir, gelir geçer. İnsan, insana her zaman lazım. Başkanlık görevi sonsuz değildir, günü gelir tamamlanır. Ama yüz yüze bakmayı tüketmemeli, diye düşünüyorum.

Aksu’da size göre olması gereken başkan profilini çok net tanımladınız. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana  partinin içinde olduğunuzu her ortamda ifade ettiğinizi biliyoruz. Siyasetin içinde bulunan herkesin bir hedef ve ideali vardır. Peki, sizin bu konuda hedef ve idealleriniz nedir? Sizin Aksu’ya dair hayalleriniz nelerdir?

Ak Parti kurulduğu günden beri bu oluşumun içerisindeyim ve samimi bir şekilde çalışıyorum. İki defa belediye başkanı aday adayı oldum, ama aday olmak nasip olmadı. Her şerde bir hayır vardır, dedim. Öyle değerlendirdim. Bu süreçte büyük tecrübeler kazandım. Benim gönlümde yatan, elbette ki yaşadığım ilçeye hizmet etmek adına belediye başkanı olmak istemem kadar doğal bir şey yok. Ama bu konuda kimseyle yarış halinde değilim, görev verilmesi halinde yaşadığımız ilçe Aksuyu yaşanılabilir bir kent haline getirebilmek için bilgi ve birikimlerimi tabi ki sergilerim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemiz için ne tür bedeller ödediğinin farkındayım. Bu günlere nasıl geldiğini ve ne badireler geçirdiğini çok iyi biliyorum. Tabi bunların hepsi nasip kısmet işi. Allah’tan dileğim, hep hayırlı işler yapmak oldu. Eğer başkanlık görevi bana ve Aksuya hayırlı olacaksa Allah nasip etsin, değilse etmesin. İlçemi kalkındırabilmeyi başarabileceksem, kul hakkı gözeteceksem, kaliteli ve başarılı işlere imza atacaksam, Aksuyu daha yaşanılabilir bir kent haline getirebileceksem ve tabi ki en önemlisi insanların gönüllerinde yer edinebileceksem Allah nasip etsin, dualarım hep bu yönde.

Evet, Emin Bal ile bir araya geldiğimiz kahvaltı sohbetinden yansıyanlar bunlar. Aksu için güzel düşünen ve samimi açıklamalarda bulunan Emin Bal’a teşekkür ediyoruz. Sofra, sadece yemek içmekten ibaret değil. Bu sofranın hoş sohbetini ve genç, dinamik, vizyon sahibi Aksulu bir iş adamının gönül sofrasında ki güzellikleri de sizinle paylaşmak istedik. 

İyi haftalar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.