İnsanın sözü ve buyruğunu geçerli kılan, kendisinde bulunan yetkidir. Yetki, basit bir sözü bile etkili kılar. Bir işte kime yetki verilmişse baş odur. Söz onda biter. Onun buyruğu geçer. O zaman bir Süleyman’sınız. Çünkü mühür sizdedir. Şayet mühür sizden alınmışsa, o zaman sıradanlığınız başlar. Kimse sizin yüzünüze bakmaz. Sözünüz her ne kadar kendinize göre etkili ise, toplumda basit bir birey olarak algılanırsınız. Ne Süleymanlığınız kalır, ne de kişiliğiniz. Deyim yerindeyse emekliye ayrılmış olursunuz. Bu durum bütün iş kollarında geçerlidir. Gün gelir, sözü kanun olan bir bürokrat, bir gazeteci, bir Başbakan, bir savcı, bir yargıç, bir vali veya bir siyasetçi olursunuz. Zaman dolduğunda ve bu unvanlar isminizin başından alındığında artık “emekli vatandaş” Hasan, Mehmet, Tansu veya İsa olursunuz.

Bunu neden anlatıyorum

Bilindiği gibi 30 Mart 2014 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Bir taraftan partiler adaylarını açıklarken, meclis üyesi olabilmek için kişiler, aday adaylığı müracaatlarında bulunurken, bir taraftan da, Antalya’nın parlayan yıldızı Aksu’da, önümüzdeki 5 yılda hangi şanslı adayın seçileceği ve projeleri ile kentimizi vizyon kentler arasında yer almasını sağlayacağı, ayrı merak konusu. Tabii ki bu sorununun yanıtı yaklaşık olarak 5 ay sonrasında ortaya çıkacak. Bu yanıt ortaya çıktığı gün, emekliye ayrılacak, yani “emekli siyasetçiler kulübüne” dahil olacak siyasilerimiz olacak. Bunun örnekleri geçmişte mevcut. Bir zaman söylemleriyle gündem olan, kent adına birçok hayati kararlar alan ve oturdukları koltuklar baba mirasıymış gibi davranan nice belediye başkanları, meclis üyeleri, başbakanlar, bakanlar, parti il başkanları ve ilçe başkanları bugün her biri emekli siyasiler kulübünün birer üyesi durumunda. Bu da gösteriyor ki, koltuklar hiç kimseye tapulu değil.

O yüzden 2009 yılından bu yana kentimizde söz sahibi olan birçok siyasimiz, 2014 yerel seçimlerinde sonrası, “Emekli siyasiler kulübüne” dahil olacak. Şimdiden bu siyasilerimize, emekli siyasiler kulübüne hoş geldiniz” diyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.