Yaş meyve sebzedeki kayıp yüzde 24

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, son 10 ayda Türkiye genelinde yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 7.5 oranında azaldığını, Antalya'da ise bu oranın ise yüzde 24'e vardığını söyledi.

30 Kasım 2016 Çarşamba 13:54
Yaş meyve sebzedeki kayıp yüzde 24
ATB Kasım ayı olağan toplantısı, Ali Çandır başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Başkan Çandır, eskiden döviz fiyatlarında ciddi artış yaşandığı dönemlerde Antalya'nın kazançlı bir kent olduğunu, ancak durumun bu kez öyle olmadığını kaydetti. Çandır, “Çünkü bu kez fazla turist ağırlamıyoruz ve tarım ürünü ihraç edemiyoruz. Dolayısıyla kentimiz döviz fiyatlarındaki artıştan Türkiye'nin yaşadığı olumsuzluğun iki katını yaşamaktadır" dedi.

İHRACATTA YÜZDE 24 AZALIŞ
Rusya ile yaşanan krizin üstünden bir yıl geçtiğini ve ilişkilerin normalleştiğini kaydeden Ali Çandır, bir yıllık ekonomik verilere bakıldığında Antalya'nın Türkiye'de en fazla olumsuzluğu yaşayan kent olduğunu belirtti. Son 10 ayda Türkiye genelinde yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 7.5 oranında azaldığını anlatan Çandır, Antalya'da ise azalış oranının yüzde 24'e vardığını söyledi.



KARŞILIKSIZ ÇEK ORANI
Ali Çandır, karşılıksız çek ve protestolu senetlerin tutarında Türkiye ortalamasının yüzde 20 olduğunu, Antalya'da ise bu alanda yüzde 42'lik oranda artış yaşandığını kaydetti. Çandır, “Vergi gelirleri tahsilatı ülkemizde yüzde 11 artarken kentimizde yaklaşık yüzde 1 azalmıştır. Üretimin özeti niteliğinde olan geçici vergilere baktığımızda ise ülkemizde yüzde 8 artarken, Antalya'da yüzde 18,3 azalmıştır" diye konuştu.

HAYVAN BORSASI İÇİN ŞİRKET
ATB Başkanı Çandır, Hayvan Borsası'nı Kömürcüler'e kurma kararı aldıklarını kaydetti. Bunu işletebilmek için bir şirkete ihtiyaç olduğunu açıklayan Çandır, ATB olarak bir şirket kuracaklarını söyledi. Çandır, kuracakları şirkete Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni de ortak edeceklerini belirterek, 2 milyon liralık sermaye taahhüdünde bulunduklarını söyledi.



ADANA'DAKİ FACİA
Başkan Ali Çandır, Adana'da yurtta çıkan yangında hayatını kaybedenleri andı. Çandır, “Bugünün Türkiye'sine yakışmayan ölümleri engellememiz lazım artık. Daha önce de Konya'da yaşanmıştı. Bu faciayı elektrik kontağına bağlayıp sıyrılmamamız lazım. Suçları ve ihmali olanların en acımasız şekilde cezalandırılmasını isterim" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 30.11.2016 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.