Türk Selman Avrupa'da Helmann oldu

ANTALYA'da uzun yıllardır yerli ve yabancılara yönelik gayrimenkul sektöründe hizmet veren Özgün Grup, Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün tarafından özellikle İngiltere ve Almanya pazarına yönelik faaliyetlerin artırılmasıyla birlikte isim değişikliğine giderek 'Helmann' ismiyle yeni bir marka oluşturdu.

12 Aralık 2016 Pazartesi 11:37
Türk Selman Avrupa'da Helmann oldu
Antalya'da uzun yılladır aile şirketi Özgün Grup bünyesinde çeşitli kademelerde çalışan Selman Özgün, firma ismi kendi isminden esinlenerek ve ağırlıklı da Almanya, İngiltere ve İsviçre gibi pazarlara yönelik marka algısının daha iyi algılanması amacıyla 'Helmann' ismi ile yeni bir firma kurdu. Türkiye'de yabancıların en çok konut ve gayrimenkul yatırımı yaptığı illerin başında gelen Antalya'da Özgün Grup, faaliyetlerini Helmann markasıyla sürdürüyor.

KENDİ İSMİNDEN ESİNLENDİ
Eğitimini ekonomi alanında aldığı ve MBA eğitiminden sonra marka yönetimi alanında doktora tezi hazırladığını belirten Özgün Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Helmann markasıyla uluslararası alanda daha çok yer almayı hedeflediğini söyledi. Helmann markasını kendi ismi Selman'dan esinlenerek ortaya çıkardığını belirten Selman Özgün, amacının yurtdışındaki gayrimenkul projeleri için imaj oluşturma ve yabancı yatırımcının Türkiye'ye yatırım yaparken algısını ve ilgisini çekmek olduğunu söyledi.

AİLE ŞİRKETİ 22 YILDIR SEKTÖRDE
Arkadaşlarından Alman ya da İsviçre menşeli bir markanın çözüm ortaklığını aldığını düşünerek tebrikler aldığından bahseden Özgün, şunları söyledi: “Ticaretle geçimini sağlayan bir ailem vardı. Ticarete çocuk yaşlarda babama yardım etmeye başladığımda keşfettim ve ticareti hep çok sevdim. Üniversiteyi bitirdikten sonra aile şirketimizin yönetimini devraldım ve Özgün Group şirketler gurubu haline getirdim.22 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Şu anda Özgün Group isimli şirketler gurubunun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi sürdürmekteyim. Babam H. Ali Özgün sağlık sorunlarından dolayı emekli oldu. Ama her fırsatta tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyorum. Yeni markamıza yabancı gayrimenkul yatırımcısı önyargısız yaklaşıyor. İlerleyen dönemler de bilinirliğinin çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Şu anda Londra ve Türkiye de faaliyetlerimiz var. Bu ağı büyütme amacıyla çalışıyoruz."

MARKALAŞMANIN GEREKLİLİĞİ
Firma olarak ana faaliyet alanının katma değer yaratılacak bölgelerde arsa üretimi ve parselasyon uygulamaları ile inşaat projeleri üretimi olduğunu söyleyen Özgün, “Geliştirdiğimiz projelerimizin potansiyel yatırımcıları ise yabancılar ve yurtdışında yaşayan Türkiyeliler. Uzun yıllar gayrimenkul geliştirme projeleriyle Özgün Group markasıyla faaliyetlerimize devam ettik ve ediyoruz da. Birçok Avrupa ülkesinde faaliyetimiz var. Bu ülkelerde kazandığım tecrübe bana markalaşmanın gerekliliğini öğretti. Doktora çalışmamı da marka alanında yaptım bu yüzden. Uzun süren araştırmalarım oldu. Helmann markasını adımdan yola çıkarak oluşturdum. Selman'ı Helmann yaptım yani" diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.12.2016 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.