Tarım sektörü Growtech Eurasia’da buluşuyor

GROWTECH Eurasia 18. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, Antalya Expo Center'da yarın kapılarını açıyor. Fuarı, 100 ülkeden en az 85 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

27 Kasım 2018 Salı 13:03
Tarım sektörü Growtech Eurasia’da buluşuyor

Dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı Growtech Eurasia 18. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, 28 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasından Antalya Expo Center'da ziyarete açılacak. Otuzdan fazla ülkeden 800 firma ve markanın katılacağı fuarda, Çin, Güney Kore, Hollanda, İspanya ve Macaristan'ın ülke olarak milli katılım sağlayacak. 100 ülkeden en az 85 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar için Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Cezayir, Mısır, Fas, İran, Ürdün, Irak, Tunus ve Filistin başta olmak üzere 160 ülkeden online ziyaretçi kaydı alındı.

'Tohumculuk', 'Sera ve Sulama Teknolojileri', 'Bitki Besleme ve Koruma', 'Traktör ve Tarım Makinaları' ile 'Hayvancılık' kategorilerinde düzenlenen fuarın sektör için ortalama 600- 700 milyon dolar iş hacmi oluşturması hedefleniyor.

Fuar kapsamında, Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği Başkanı (BAİB) koordinasyonunda Growtech Eurasia Uluslararası Tarım Fuarı ile eş zamanlı 'Alım Heyeti' programı düzenlenecek. Programa, Azerbaycan, Bahreyn, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Sudan, Suudi Arabistan ve Ürdün'den 27 firma katılacak.

Tarıma dair en son teknolojik gelişmelerin tanıtılacağı fuarda, geçen yıl ilk kez düzenlenen Tarım Sohbetleri'ne bu yıl da yer verilecek. Tarım Sohbetleri'nin ikincisi 29 Kasım Perşembe günü Growtech Etkinlik Alanı'nda yapılacak.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliği 11'inci ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri'nin verileceği fuar, Akdeniz Teknoloji Transfer Ofisi, ATSO ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) iş birliği ile düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı Bitki Islahı (BIPP) Ödül Töreni'ne ev sahipliği yapacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.