Soğan yine cep yakacak

Depolardaki soğan stoğundaki düşüş nedeniyle geçtiğimi yıl 10 TL’nin üzerine çıkan soğan fiyatları bu yıl da cep yakacak. Tüccar Muzaffer Aydoğan, küf hastalığı ve aşırı yağışlar nedeniyle soğan fiyatlarının yeniden artacağını söyledi

03 Temmuz 2019 Çarşamba 11:10
Soğan yine cep yakacak

Geçtiğimiz yıl soğan ve patates depolarında baş gösteren “küf” hastalığı nedeni ile yaşanan fiyat artışının, bu yıl da tekrarlanabileceği belirtildi. Soğan ve patates tüccarı Muzaffer Aydoğan, patateste sorun olmadığını ancak soğan için benzer tehlikenin devam ettiğini belirtti.

YİNE KÜF HASTALIĞI

“Küf” hastalığı nedeni ile soğan üretiminde sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Aydoğan, “Özellikle Ankara bölgesinde bu hastalık üreticiyi sıkıntıya soktu. Bu hastalık nedeni ile üretim miktarında bir miktar düşüş bekleniyor. Ayrıca değişen iklim koşulları nedeni ile yağışların zamansız ve aşırı olması da soğan için risk teşkil ediyor” dedi.

KÜF VE YAĞIŞ

Geçtiğimiz dönemde 10 TL’nin üzerine çıkan soğan fiyatlarında önümüzdeki dönemde de artış yaşanacağını belirten Aydoğan, “Fiyatların geçtiğimiz yıl düzeyinde olup olamayacağını şimdiden kestirmek zor. Ancak soğan üreticisinin bu yıl da iyi para kazanacağını söyleyebilirim. Hem hastalık, hem de iklimsel değişiklik nedeni ile tüketiciler soğan için beklediklerinden fazla ödeme yapacaklar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.