Sebze ve Meyveye Artık İhracat Desteği Verilmeyecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gelecek yıldan itibaren yaş meyve ve sebze ihracat desteklerini sonlandıracaklarını açıkladı.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 18:30
Sebze ve Meyveye Artık İhracat Desteği Verilmeyecek
 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den yaş meyve-sebze ihracatçısına ise kötü haber geldi.

Ekonomi Bakanı, “2015 yılı itibariyle hiç bir teşvik vermeyeceğiz. 53 yaşındayım portakalda hiç bir değişiklik olmadı ama yurtdışına gittiğimiz zaman portakallar çok farklı hale gelmiş” diye konuştu.

Zeybekci’nin hedefi, halen 960 milyon lira olan toplam ihracat desteklerini en az 1,5 milyar liraya çıkarmak. Ekonomi Bakanı, “En büyük kaynağımız bütçeden Mehmet Bey’le bayağı bir kavga yapacağız” dedi.

Ekonomi Bakanlığı, yaş sebze ve meyve ihracat teşvikinden vazgeçerek, bu kaynağı da tanıtım, ürün geliştirme, Moda ve marka yaratma gibi katma değeri daha yüksek alanlara kaydıracak.

ENFLASYON SENEYE YÜZDE 7’NİN ALTINDA OLACAK
Zeybekci, 2015'te enflasyonun yüzde 7'nin çok çok altında kalacağını söyledi, Merkez Bankası'na daha fazla faiz indirimine gitmesi için, "Geleceği ipotek altına alma" diye seslendi. Ekonomi Bakanı, “Türkiye'de önümüzdeki senenin enflasyon beklentisi yüzde 7'nin çok çok altında olacaktır. Onun için bizim merkez bankasından beklentimiz geleceği yönetmek ve yönlendirmelerini istiyoruz. Geleceği ipotek altına almayalım” diye konuştu.

MERKEZ BANKASI’NI ELEŞTİRDİ
Zeybekci, faiz indirim kararlarını "yetersiz" bulduğu Merkez Bankası'nı bu sözlerle eleştirdi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile iftarda buluşan Zeybekci’ye göre, bu yıl cari açık orta vadeli program hedefinin oldukça altında kalacak.

Zeybekci, “2014 sonu itibariyle cari açığımız bizim yüzde 6,4 hedeflenmişti. Değerli arkadaşlar yüzde 5,5 seviyelerinde olacak ben şimdiden söyleyeyim” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 23.07.2014 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.