Sanki bize garezleri var!

Kundu esnafı Rahmi Nergis, marka avukatlarının Kundu’ya çok sık baskın yaptığını ve esnafın sürekli ceza ödemek zorunda kaldığını söyledi. Nergis, “Sanki marka avukatlarının bize garezleri var, sadece Kundu bölgesine geliyorlar” dedi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi 12:42
Sanki bize garezleri var!

Kundu bölgesi esnafı Rahmi Nergis, imitasyon ürünler satarak geçimini sağlayan Kundu esnafının, marka avukatlarının yaptığı baskınlar nedeniyle sıkıntılar yaşadığını söyledi. Bu soruna çare bulmak için dernek kurduklarını ancak bir çare bulunamadığını belirten Nergis, avukatların Kundu bölgesini kendilerine mesken edindiklerini söyledi.

SIK SIK GELİYORLAR

Son yıllarda marka avukatlarının bölgeye çok sık geldiğini belirten Rahmi Nergis, “Son 4-5 yıldır haftada 3-4 kez geliyorlar. Bazen günde iki kere gelip 20 mağazaya baskın yaptıkları oluyor. Bence buraya bu kadar sık gelmelerinin sebebi; burası mevki olarak yakın ve çarşılar konum olarak birbirine uzak. Kimsenin birbirinden fazla haberi yok. Diğer bölgelerdeki esnaf arkadaşlara sorduğumuzda onlara gitmediklerini öğreniyoruz. Sanki marka avukatlarının bu bölgeye garezleri var. Diğer bölgelerden almak istediklerini almışlar da artık oraya gitmiyorlar izlenimi var. Buradan almak istediklerini alana kadar da gelecekler sanırım” diye konuştu. 

ÇARE BULUNAMADI

Bu işten para kazanarak geçim sağladıklarını belirten Nergis, şu ifadeleri kullandı: “Bu işi yıllardır yapıyoruz. Farklı şehirlerde binlerce insan bu işten kazandığı parayla evine ekmek götürüyor. Aslında bizim bu işe kızmamızın sebebi şu; avukatlar buraya gelip bizim 20-30 tişörtümüzü alıp dünyanın cezasını yazıyor. Binlerce ürün basılan yerler var. Onları ne gören var, ne ceza kesen. Bu sorundan dolayı dernek kurduk. Kundu esnafından ne istediklerini öğrenmek için dernek kuruldu. Bu konuyla alakalı birçok görüşme yapıldı ancak ‘yapacağız, görüşeceğiz’ noktasında kaldı. Dernek çok uğraştı ancak bu konuya çare bulunamadı. Biz esnaf olarak el elde, baş başta kaldık”.

MESKEN EDİNMİŞLER

Bazı zamanlar terörist muamelesi gördüklerini belirten Nergis, “Marka avukatları burayı kendilerine mesken etmişler. Gelen polisler, hakimler artık esnaf tarafından tanınıyor. Kaçışımız da yok, bugün dükkanı kapatsak yarın yine açacağız. Bize, ‘Bu işi yapacaksanız bu riski göze alacaksınız’ diyorlar. Burada avukatların muhbirleri de var. Bizi ihbar ediyorlar, hemen marka avukatları, polis ve hakim geliyor. Dava dükkanda görülüyor, cezayı kesip gidiyorlar. Bazen marka avukatlarıyla konuşmaya çalışıyoruz, ‘Yapmayın, insanlar evine ekmek götürüyor’ diyoruz. Bize farklı bakıyorlar, terörist muamelesi yapıyorlar. Çok sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.