Sanayici çifte destek bekliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın duyurduğu Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’ni Hürriyet için yorumlayan AOSB Başkanı Ali Bahar, “Her şey tamam ama enerji ve kredi desteği unutulmamalı” dedi.

04 Şubat 2019 Pazartesi 14:35
Sanayici çifte destek bekliyor

AOSB BAŞKANI ALİ BAHAR: ‘KGF’ ODAKLI KREDİ SAĞLANMALI

ORGANİZE Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sadeleştirilen ve kısaltılan yeni yönetmelik, OSB’lerin daha yatırım dostu üretim alanları haline gelmesinin önünü açıyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi(AOSB) Başkanı Ali Bahar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın duyurduğu yeni yönetmeliğin içeriğiyle ilgili ilk değerlendirmeyi Hürriyet’e yaptı.

ŞEFFAF YÖNETİM YAPIYORUZ

Organize Sanayi Kanunu’na bakanlık düzeyinde gösterilen ilginin iş dünyası için mutluluk verici olduğunu kaydeden Bahar, “OSB’lerde spekülatif arsa tahsis ve satışların önüne geçilmesine yönelik vurgu önemli. Tabi biz zaten parsel tahsislerinde bakanlığımızın önerdiği hassasiyeti ve şeffaf yönetim biçimini uyguluyoruz. Yine yapı ruhsatı süresinin 1 yıldan 18 aya çıkartılması birçok konuda yatırımcıyı rahatlatacaktır” diye konuştu.

MİLLİ SERVET HEBA OLMAMALI

OSB’lerdeki enerji sorununa dikkat çeken Bahar, “OSB’ler bünyesindeki birçok doğalgaz çevrim santrali zor durumda, hatta batık. Bunun sebebi elektrik fiyatı ile doğalgaz fiyatının uyuşmaması. Bu konuya bakanlık olarak müdahale edilmesi milli servetin heba olmamasını sağlayacaktır. Yine yenilenebilir enerji kaynaklarının OSB ortak alanlarında yapılabilmesinin önünün açılması enerji üretiminin artırılması ve OSB’lerin daha ucuz enerjiye kavuşması için çok önemli bir adım” dedi.

ELEKTRİK MALİYETİ ÇOK YÜKSEK

Kredi beklentileri ve enerji maliyetleriyle ilgili dikkat çekici tespitler yapan Bahar, şöyle devam etti: “Sanayicinin kullandığı elektrik fiyatı konutlarda kullanılan elektrik fiyatından daha üstte. Dünya ile rekabet ederken enerji fiyatının bu denli yüksek olması bizi ciddi ölçüde zorluyor. En kısa sürede bu konuda somut adım atılmasını bekliyoruz. Ayrıca; sanayiciye Kredi Garanti Fonu (KGF) odaklı kredi sağlanması gerekiyor. Bu destek fabrikalarımızın tam kapasite çalışması için sanayi sicil belgesi olan firmalara ve ihracatçıya çıkmalı.”

Kaynak: Salim UZUN/Hürriyet

Son Güncelleme: 04.02.2019 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.