Ruble krizi otel eğlencelerini vurdu

RUSYA ekonomisini etkisine alan ruble krizi, otellerin vazgeçilmezi eğlence sektörünü de vurdu.

17 Mart 2015 Salı 10:00
Ruble krizi otel eğlencelerini vurdu
Rixos Türkiye Oteller Koordinatörü Cem Uzan, Göynük'te bulunan Rixos Sungate Otel'in 1 milyon 200 bin dolar olan sezonluk eğlence ve aktivite harcamasını yüzde 35 kıstıklarını ve 900 bin dolara indirdiklerini söyledi. Ruble krizinin bölge otelcilerini yıprattığını, Rus turist pazarında etkili olduğunu, ancak Rus ticaretine herhangi bir etkisi olmadığını aktaran Uzan, "Kriz öncesi Rusya'dan getirdiğim bir şarkıcı 20 bin dolar isterken bu yıl 25 bin dolar istiyor. Bu nasıl kriz anlamıyorum. Madem kriz var, eğlence ticaretinizde de indirim yapın. İsmini söylememe gerek olmayan Rus dans topluluğu gösteri başına geçen yıl 4 bin dolar isterken bu yıl 4 bin 200 dolar istedi" dedi.

Krizin derdini otellerin çektiğini, eğlence ticaretiyle uğraşan Rusları etkilemediğini sözlerine ekleyen Uzan, "Rixos Sungate Otel, sezon içinde 55 animasyon personeli ile eğlence ve aktivite hizmeti veriyor. Fakat bu yıl personel sayısını 44'e çektim. Yurt dışından gelecek yabancı animatörleri ise olabildiğince kısıyoruz. Yerli animatörlere ağırlık vererek transfer, çalışma izni gibi ekstra maliyetleri de düşüreceğiz. Her yıl haziran ayında başlayıp eylül sonunda biten konser ve parti zincirini ise temmuzda başlatarak eylülde tamamlayacağız. Kısacası her kalemde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık" diye konuştu.

WOW KREMLİN VE TOPKAPI OTELLERİ KÜÇÜLME YERİNE KISITLAMAYI SEÇTİ

Antalya'nın Kundu Bölgesi'nde Wow Oteller Grubu'na ait Wow Kremlin Palece ve Wow Topkapı Palace otelleri eğlence müdürü Ercüment Eliağır da krizi yakından takip ettiklerini kaydetti. Rusya'daki ruble krizi nedeniyle sezonla ilgili ne olup biteceğini henüz kestiremediğini vurgulayan Eliağır, "Rusya pazarının yüzde 40 küçüleceği söylentisi devam ediyor. Fakat henüz hiçbir şey belli değil. Eğlence ve animasyonda bütçesel olarak tedarikli gideceğiz. Personel sayısında bir azaltmaya gitmeyeceğiz. Her iki otelimizi kapsayan animasyon ekip sayımız 100 kişinin üstünde. Bu sayıyı muhafaza edeceğiz. Tüm programlarımızın hazırlıkları, provaları devam ediyor. Wow Otelleri olarak tek müşteri kitlemiz Rus pazarı değil. Avrupa pazarından bizi tercih edenler için programlarımızı tam anlamıyla hazırlayacağız" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 18.03.2015 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.