Muz’un merkezi Aksu olacak!

AKGİAD üyeleri, Kazım Akbulut ve Özgür Bucak tarafından düzenlenen mangal partisinde buluştu. Etkinlikte konuşan AKGİAD Başkanı Fatih Ekinci, muzculuk konusunda faaliyetlerin arttığını ve ilerleyen yıllarda Aksu’nun muz konusunda merkez olacağını söyledi

17 Haziran 2019 Pazartesi 16:53
Muz’un merkezi Aksu olacak!

Aksu Girişimci İş Adamları Derneği (AKGİAD) üyeleri, üyelerden Kazım Akbulut ve Özgür Bucak tarafından düzenlenen mangal partisinde buluştu. AKGİAD Başkanı Fatih Ekinci, muzculuk konusunda yeni adımlar atıldığını söyledi. Ekinci, muzculuk faaliyetlerinin Manavgat, Serik ve Aksu’ya yayıldığını ve Aksu’nun ilerleyen yıllarda muz konusunda merkez konumda bulunacağını belirtti.

MUZ İTHALATI AZALACAK

Etkinlikte konuşan AKGİAD Başkanı Fatih Ekinci, son yıllarda Aksu’da muzculuk faaliyetlerinin arttığını söyledi. Ekinci, “Önceden Alanya ve Anamur kısmında yoğun bir muzculuk faaliyeti vardı. Son dönemde ise Manavgat, Aksu ve Serik’e sıçradı. Kazım Akbulut ve Özgür Bucak’ın yaptığı çalışmalar neticesinde, umuyorum ki ilerleyen dönemde bir tane muz serası faaliyete geçecek. Biz, muzculuk faaliyetleriyle birkaç sene sonra muz ithalatının yüzde 80 azalacağını tahmin ediyoruz. Bunu yerli ve kokulu muzumuzla başaracağımızın kanaatindeyiz” dedi.

AVANTAJLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Aksu’nun sera ölçeği olarak Türkiye’ye ve dünyaya hitap ettiğini ifade eden Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muzculuğun çok avantajı var. Maliyet olarak domatesten pek farkı yok, ancak 12 ay üretim yapılabiliyor. Muz tropikal bir meyve ve biz güneşimizle onu yakalıyoruz. Nemlendirme ve iklimlendirme konularındaki eksiklerimizi de son yıllarda iyice giderdik. Muzun pazar payı çok geniş ve güzel bir çizgisi var. Biz tüm bu avantajları en iyi şekilde değerlendirerek muz ticaretinin Aksu’nun muz ticaretinin merkezi olmasını sağlayacağız”.

Etkinlik, yeni üyelere rozet takılması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.