MATSO'dan TL çağrısı

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, işyerlerinin döviz cinsinden olan kiralarının mülk sahipleri tarafından Türk Lirası'na çevrilmesini istedi.

08 Aralık 2016 Perşembe 18:00
MATSO'dan TL çağrısı
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, döviz kurlarındaki hareketlilik ve Manavgat ekonomisine ilişkin açıklama yaptı. Manavgat ekonomisinde en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu söyleyen Boztaş, turizmde yaşanan düşüşler nedeniyle ilçe esnafının büyük kısmının sıkıntılı sezon geçirdiğini söyledi. Esnafın döviz kurlarındaki dalgalanmayla daha zor duruma düştüğünü kaydeden Boztaş, "Turizmdeki düşüşe bir de dövizdeki hareketlilik eklenince sıkıntılı olan esnafımız daha da zor duruma düştü. İlçemizdeki gayrimenkul sahiplerinin tüccar ve esnafımızın kiralarını 24 Kasım 2015 tarihinde uçak krizi öncesindeki döviz kuruna sabitleyerek döviz yerine TL'ye dönüştürmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını desteklediklerini aktaran Boztaş, "Özellikle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra ülkemizin dört bir tarafında kampanyalar başlatan esnafımızla, işadamlarımızla gurur duyuyoruz. Küresel güçlerin döviz dalgalanmalarıyla ekonomimizde kriz yaratma çabalarına karşı millet olarak Türk Lirası'na sahip çıkılması takdire şayandır. Son günlerde halkımızın dövizlerini TL'ye dönüştürmeye başlamasıyla TL'miz yabancı paralar karşısında yeniden değer kazanmaya başladı. TL'yi korumakla vatanı korumak eş değerdir. TL'nin gücü 78 milyon insanımızın alın teridir. TL güçlüdür, ülke olarak daha da güçlü olabilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 08.12.2016 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.