Klasik otomobil tutkunu 18 bin TL sınırı mağduru

Antalya AutoShow Fuarı'nda nadir klasik otomobillerini sergileyen Antalya Klasik Otomobil Kulübü (AKOK) üyeleri, yurtdışından ithal ettikleri herhangi bir klasik otomobil için 18 bin liradan düşük fatura kabul edilmemesinden yakındı.

11 Eylül 2013 Çarşamba 10:02
Klasik otomobil tutkunu 18 bin TL sınırı mağduru
11-12 bin liraya aldıkları otomobili 18 bin lira olarak beyan etmek durumunda kaldıklarını anlatan AKOK üyeleri, bu durumun düzeltilmesini istiyor.

Antalya Expo Center'da bu yıl 9'uncu kez düzenlenen AutoShow Fuarı'nda, AKOK üyeleri birbirinden değerli klasik otomobilleri sergiliyor. Otomobiller arasında 1972 Chevrolet Corvette, 1965 Shelby Cobra, 1963 Ford Fairlane 500, 1966 Cadillac Coupe Deville, 1939 Chevrolet Master Deluxe, 1969 Ford Mustang, 1966 Ford Mustang, 1959 Ford F100 pickup ve 1966 Ford Thunderbird bulunuyor.

AKOK Yönetim Kurulu üyesi Özkan Ova, klasik otomobillerin fiyatlarının 15 bin dolardan başlayıp 200 bin dolara kadar çıktığını, ancak çok daha yüksek fiyatlara çıkabileceğini vurguladı. Özkan Ova, 1965 Shelby Cobra'nın Türkiye'de sadece 3 tane bulunduğunu, diğer ikisinin koleksiyonlarda sergilendiğini, trafikte görülebilen tek aracın da Antalya'da olduğunu dile getirdi. Ova, 1939 Chevrolet Master Deluxe'ten ise Türkiye'de sadece 2 tane olduğunu kaydetti.

DÜĞÜNLERDE ÇOK İSTİYORLAR
Klasik otomobil sahibi üyelerin en büyük sorunlarından biri düğünler. Özkan Ova, düğünlerde gelin arabası olarak kullanılmak üzere üyelere klasik otomobilleri için aşırı talep geldiğini, ancak bunu istemediklerini dile getirdi. Bazı dizi ve reklamlar için de yine benzer talepler aldıklarından bahseden Ova, bu konuda da pek çok üyenin istekli olmadığını kaydetti. Ova, bu konuda sadece bir reklam filmi için AKOK Başkanına ait Ford Mustang'in kullanıldığını anlattı.

18 BİN TL'DEN DÜŞÜK FATURA KABUL EDİLMİYOR
Klasik otomobil tutkunlarının en önemli sorunlarından biri de ithalat aşaması. Araç başına 38 bin lira vergi ödediklerini belirten Özkan Ova, devletin yurtdışından ithal edilen herhangi bir klasik otomobil için 18 bin liradan düşük faturayı kabul etmediğini açıkladı. Özkan Ova, satın aldıkları otomobili 18 bin lira olarak beyan etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.  

Son Güncelleme: 11.09.2013 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.