Kasaplar Federasyonu: Ette KDV sıfırlansın

TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Genel Başkanvekili aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kırmızı ette KDV'nin kaldırılmasını istedi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:26
Kasaplar Federasyonu: Ette KDV sıfırlansın
Osman Yardımcı Antalya Entegre Et Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de (ANET) düzenlediği basın toplantısında, kırmızı et ve tavuk etindeki fiyat politikasıyla ilgili bilgi verdi. Büyük besi firmalarının fiyatları yukarı çekerek yüksek kar etmenin derdine düştüğünü aktaran Osman Yardımcı, elinde binlerce hayvanı olan besicinin, kilo başına 1 TL fark geldiğinde toplamda binlerce TL kar elde ettiğini öne sürdü. Yardımcı şunları söyledi:
"1 TL'lik zam, hayvan başına 300, 400 TL'ye ulaşan fark yaratıyor. Hayvan başına yansıyan zam, vatandaşın yediği ete de zam olarak geliyor. Geçen aylarda ete 2 TL zam geldi diye Türkiye ayağa kalktı. Bizler 'ucuz et satalım, vatandaş ucuz et yesin' derdindeyiz. Ramazanda 250 gram et alıp yemeğine katabilsin telaşındayız. Bu nedenle kasap esnafı olarak devletin beyaz eşyada uyguladığı KDV indirimini ete de yapmasını istiyoruz. Bir vatandaş 10- 15 yılda beyaz eşyasını bir defa değiştiriyor. Fakat eti sürekli tüketiyor."
KDV'nin kaldırılması halinde 42 TL olan etin kilo fiyatının 37 TL'ye ineceğini kaydeden Yardımcı, "4 TL KDV indirimi, 1 TL de bizim indirimimiz olacak. Bu indirim vatandaşın cebine 5 TL olarak yansıyacak" iddiasında bulundu.



TAVUK KANADI VE KELEBEKTE YÜZDE 50 ZAM
Ocak ile mayıs ayları arasında tavuk kanadı ve kelebek adı verilen mangallık tavuk etlerine yüzde 40 ile yüzde 50 üzerinde zam geldiğini söyleyen Yardımcı, "Yaz geliyor. Vatandaş mangal yapacak. Fakat tavuk kanadı ve kelebek aldı başını gitti. KDV'nin kaldırılmasıyla birlikte fiyatlarda gözle görülen düşüş olacaktır" dedi.

HİJYENİK KESİM
Mezbahanın daha önce Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET tarafından işletildiğini, sonrasında Antalya Kasaplar Odası'na bağlı Kasaplar Limited Şirketi'ne 1 yıllığına kiralandığını anlatan Osman Yardımcı, "Burada hijyenik ortamda, her ayrıntısına dikkat edilerek kesim yapılıyor. Yol kenarı kesimlerinin büyük ölçüde önüne geçtik. 40 kişilik bir ekiple çalışıyoruz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 11.05.2017 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.