Irak kapısı açılmalı

Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin, Irak kapısının açılmasının üreticiler için çok önemli olduğunu söyledi. Şahin, sadece Rusya’ya gönderilen malların üreticinin beklentisini karşılamayacağını ifade etti

09 Mart 2020 Pazartesi 16:33
Irak kapısı açılmalı

Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin, Rusya’nın 5 bin tonluk kota açmasının olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu rakamın üreticinin beklentisini karşılamaya yetmeyeceğini ifade etti. Şahin, mutlaka Rusya dışında pazarlar bulunması gerektiğini söyledi. 

YENİ PAZARLAR ŞART

Üretimin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Turan Şahin, “Mart ayına girdik ve bu süreçte üreticilerimiz üretime yoğun bir şekilde devam ediyor. Aksu Sulama Birliği, Aksu Muhtarlar Derneği ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte çalışma yürüterek üreticilerimizin tarımsal sulama taleplerini koordineli bir şekilde takip etmekteyiz. İlçemizde tek sezon üretimde son yılların en yüksek ve korteksi ürün hasata hazır vaziyette. Rusya, 15 bin tonluk kapasitesinin dolmasının ardından 5 bin ton daha alım yapacak. Diğer yandan, en çok mal gönderdiğimiz Irak kapısı kapatıldı. Üreticilerimizi rahatlatacak oranda malı gönderebileceğimiz Irak kapısının açılması çok önem arz ediyor. Irak kapısı açılmazsa Rusya'ya gidecek olan mallar üreticimizin beklentilerini karşılamayacağını görüyoruz. Mutlaka Rusya’nın dışında pazarların açılması gerekiyor” dedi. 

ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Rusya ile yaşanan krize de değinen Şahin, “Biz üreticiler olarak, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan bu topraklarda tüm olumsuzluklara rağmen üretmeye devam etmek zorundayız. Tarımda dışa bağımlı olmamamız gerekiyor. Üretime biraz daha destek verilerek emek verenin emeğinin karşılığını aldığı, emeklerin karşılık bulduğu güzel günleri tüm üreticilerimiz adına istiyoruz. Rusya'nın mal alması tabii ki bizim açımızdan olumlu, ama son günlerde ülkemizin üzerinde oynanan oyunların içerisinde Rusya'nın da olduğunu biliyoruz. Mal alıp almamasından ziyade ülkemizin bekası ve Türkiye'mizin geleceği önemli. İdlib’te kaybettiğimiz kahraman şehitlerimize rahmet, kederli Ailelerine sabırlar diliyorum. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.03.2020 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.