İl Özel İdaresi'nden arsa ihalesi

Antalya İl Özel İdaresi Kepez, Muratpaşa ve Serik ilçelerindeki toplam 9 taşınmazın satışı için start verdi. Taşınmazların satışı, 12 Eylül 2013 tarihinde İl Özel İdaresi binasında encümen toplantı salonunda yapılacak.

29 Ağustos 2013 Perşembe 17:10
İl Özel İdaresi'nden arsa ihalesi
Antalya İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada göre, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi ne göre satışı yapılacak taşınmazların ihalesine, şartname koşullarını yerine getiren herkesin katılıp teklif verebileceği belirtildi. Açıklamaya göre, mülkiyeti Antalya İl Özel İdaresi'ne ait taşınmazlar 170 m2 ile bin 197 m2 arasında değişirken, bunlardan 2 tanesi hisseli, 7 tanesi ise tam hisseli.

Satışı yapılacak arsalardan Kepez Kuzeyyaka Mahallesi sınırlarındaki 2, 3 ve 4 no'lu parsellerin yan yana olduğu, bunların birleştirilebileceği gibi ayrı ayrı da değerlendirilebileceği, kanal boyu ve askeriye ile yan yana konumdaki 3 parselin toplam 924 m2 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Kuzeyyaka Mahallesi'nde ki diğer parselin 384 m2 olup bunun 245 m2'sinin İl Özel İdaresi'ne ait olduğu,

Kepez'deki bir diğer arsanın Kültür Mahallesi'nde ve 258 m2 büyüklüğünde, AKEV Koleji'nin yan tarafında yeni Öğretmenevi ile Erasta iş merkezinin batısında, Akdeniz Üniversitesi'nin ise kuzeyinde olduğu kaydedildi.

Muratpaşa ilçe sınırlarındaki 2 adet arsanın da Antalya'nın en işlek bölgelerinden Soğuksu Caddesi üzerinde yer aldığı, Dr. Galip Kahraman İlköğretim okulu bitişiğindeki bu taşınmazların 760 ile bin 197 m2 alana sahip olduğu ifade edildi. Muratpaşa'daki diğer taşınmazın Konuksever Mahallesi'nde, toplam 732 m2 büyüklüğünde ve şehir merkezi ile alışveriş merkezlerine yakın olduğu ifade edildi.

Antalya İl Özel İdaresi'nin açıklamasında bir başka arsanın da Serik'e bağlı Orta Mahallesi'nde yer aldığı belirtildi. Antalya-Serik karayoluna yakın konumdaki arsanın, planda ticari olup toplamda 725 m2'nin 170 m2'sinin İl Özel İdaresi mülkiyetinde olduğu ve satışı yapılacak olan yerin 170 m2'lik alandan ibaret olduğu bildirildi. Açıklamada, toplam 9 taşınmazın ihalesinin 12 Eylül Perşembe günü saat 10.30'da başlayacağı, her bir arsanın İl Encümen huzurunda ayrı ayrı satılacağı kaydedildi.

Son Güncelleme: 29.08.2013 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.