İhracatçılar Körfez'den umutlu döndü

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) işbirliğinde Suudi Arabistan ve Kuveyt'e yaş meyve ve sebze sektörü tanıtım programına çıkan Antalyalı ihracatçılar, umutlu döndü.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 11:09
İhracatçılar Körfez'den umutlu döndü
18-26 Mayıs tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde ve Riyad şehirleri ile Kuveyt'te iş görüşmeleri gerçekleştiren Antalyalı ihracatçılar, Antalya yaş meyve ve sebzesinin bu iki ülkeye ihracatı için çalışma yaptı. Antalya yaş meyve ve sebze heyeti Suudi Arabistan'ın liman şehri Cidde'de ve başkent Riyad'da sektörün önde temsilcileri ile buluştu. Antalya heyeti, 31.5 milyon nüfusu ile global pazarlardan yıllık yaklaşık 2 milyar dolar yaş meyve sebze ithalatı yapan Suudi Arabistan ve 4 milyon nüfusu ile yaklaşık 800 milyon dolar yaş meyve ve sebze ithalatı yapan Kuveyt pazarında Antalya'nın daha fazla yer alması gerektiğini ifade etti.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu himayesinde gerçekleşen programda Antalya heyeti ilk olarak Suudi Arabistan'ın en büyük ithalat merkezi ve liman şehri Cidde'nin yaş meyve ve sebze halini ziyaret etti. Antalya heyeti hal ziyareti kapsamında Suudi firma yetkilileri ile görüşerek ürünler ve bu ürünlere olan piyasa talebi hakkında bilgi aldı. Antalya yaş meyve ve sebze heyeti, aynı zamanda hac mevsiminde 5 milyon ilave talep oluşan Cidde ve Mekke pazarında Türkiye'den gönderilen başta domates, kiraz, kayısı ve diğer ürünleri pazarda görmekten memnuniyetini ifade etti.



CİDDE TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARET EDİLDİ
Antalya yaş meyve sebze heyeti, programın ilk gününde Cidde Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek resmi görüşmeler gerçekleştirdi. Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Yaş Meyve ve Sebze Komitesi Ticaret Komitesi Başkanı Sohaim Saeed Al-Ghamdi ve meslek komiteleri üyelerince Antalya heyeti onuruna verilen öğle yemeğinde işadamları ikili görüşme fırsatı buldu. Cidde'de ikinci gün firma ziyaretlerine devam eden Antalya yaş meyve ve sebze heyeti Ciddeli işadamları ve basın mensupları ile buluşma toplantısı gerçekleştirdi.
Antalya heyeti, Cidde programının ardından Suudi Arabistan'ın en büyük şehri başkent Riyad'a geçti. Antalya heyeti burada ilk olarak Riyad Ticaret ve Sanayi Odası'nda hazırlanan masalarda Suudi yaş meyve ve sebze sektör temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Akşam Ciddeli yaş meyve ve sebze firmaları ile buluşan heyet, Suudi muhataplarına Antalya'nın yaş meyve ve sebze sektörünü anlattı. Antalya heyeti, programın son ayağında Kuveyt'e geçerek incelemelerine devam etti. 


Son Güncelleme: 31.05.2017 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.