‘Güvenli liman’ turizmi uçuracak

Turizm sektöründe kartlar yeniden karılıyor. 2018 yılını rekorla kapatmaya hazırlanan Antalyalı turizmcilerin yeni hedefi kruvaziyer turizmini canlandırıp nitelikli turisti bölgeye çekmek.

04 Aralık 2018 Salı 11:42
‘Güvenli liman’ turizmi uçuracak

Turizminin lokomotifi Antalya, 2019 hedeflerine kilitlendi. Yeni turizm hedefleri içerisinde ‘nitelikli turist’ vurgusu yapan sektör temsilcileri, cruise turizminin önemine dikkat çekiyor. Sektör içerisinde etkin rol oynayan cruise firmaları ise rotaların Türkiye lehine değiştiğini vurguluyor.

YENİDEN YÜKSELİYORUZ

Kruvaziyer turizmin önemi ve 2019 hedefleri ile ilgili Hürriyet’e konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Bu alanda başarılı işler yapıldı. Ancak dünyayı etkisi altına alan bir takım olaylar sayıların neredeyse sıfırlanmasına neden oldu. Şimdi ise yeniden yükseliş evresine geçtik” dedi.

ANTALYA PAYINI ALACAK

Türkiye’de hiçbir zaman güvenlik sorunu olmadığını vurgulayan Ayık, “Aslında sorun Türkiye dışındaki duraklarda yaşandı tabi süreç bizi de etkiledi. Kruvaziyer konusunda Akdeniz çok önemli bir durak. Biz 2019’dan umutluyuz. Çünkü sektör temsilcilerinin yaptığı araştırmalar Türkiye lehine. Yani Türkiye yeniden rotaya alındı. Tabi bu yükselişten Antalya’da payını alacak.

YENİDEN ROTADAYIZ

Kruvaziyer turizminde çok ciddi bir büyüme olacağını belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, şöyle dedi: “Bu alan bizim için çok önemli. Çeşitli gerekçelerle Türkiye’yi rotadan çıkaran firmaların geri dönüyor olması bizi heyecanlandırıyor. Yeni yılda çok önemli bir hareket olacağını düşünüyoruz.”

DOĞRU YÖNETİM ŞART

“2018 yılı Türkiye turizmi açısından yükseliş yılı oldu. Özellikle paket turda çok ciddi bir yükseliş yaşadık. Tabi her zaman söylediğimiz gibi turizmi doğru yönetip ürünü farklılaştırmalıyız. Kruvaziyer turizmi de bu farklılıklardan biri. Biz Antalya olarak bu alanda payımızı alacağımıza inanıyorum.”

Son Güncelleme: 04.12.2018 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.