Gübre üreticilerinin tepkisi

GÜBRE üretimi yapan firmalara verilen sübvansiyonlu kredinin kaldırılmasına, üreticilerden tepki geldi. ATSO Meclis üyesi Hakan Pakalın, yeni uygulamanın firmaları zor durumda bırakacağına dikkat çekip organik tarım için de büyük bir engel oluşturacağını söyledi.

03 Mart 2020 Salı 16:48
Gübre üreticilerinin tepkisi

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan bir gübre firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Pakalın, iyi tarım ve organik tarım uygulamalarına verilen desteklerin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırılmasının gübre üretimi yapan firmaları zor durumda bıraktığını söyledi.

Tohum ve fide üretimi yapan firmalara Ziraat Bankası tarafından verilen sübvansiyonlu kredi desteğinin devam ettiğini, sadece organik gübre üreten firmalara sağlanan sübvansiyonlu kredinin kaldırıldığına dikkati çeken Pakalın, bu durumun organik tarım için de büyük bir engel oluşturduğunu ve organik tarımın gelişmesini etkileyeceğini belirtti.

Kullandıkları kredi ile piyasaları fonladıklarını aktaran Pakalın, şunları söyledi: “Alınan bu yeni karar, iyi tarım ve organik tarım uygulamalarının olmaması nedeniyle Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GÜİD) üyeleri olan biz üretici firmaları zor durumda bırakmıştır. Bu uygulama aynı zamanda organik tarım içinde büyük bir engel olmuş, organik tarımın gelişmesini de etkilemiştir. Organik gübre üreticilerimiz ve organik tarım paydaşları adına Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yeniden değerlendirilerek çözüme kavuşturulmalıdır. Gıda sektörünün ham maddesini tarım sektörüne temin eden bizlerin karşı karşıya kalmış olduğu bu durum mağduriyetimizi bir kat daha artırmıştır. Gelecekte kalıcı tarım politikaları uygulanması adına mağduriyetimizin giderilmesi hususunda gerekli girişimlerin bir an önce yapılması gerekmektedir."

Son Güncelleme: 03.03.2020 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.