Finike'ye ekolojik turizm köyü

ANTALYA'nın Finike ilçesinde alternatif turizm kapsamında 10 dönümlük alana 'hem çalış hem dinlen' konseptinde tatil köyü kuruldu.

05 Ağustos 2019 Pazartesi 11:46
Finike'ye ekolojik turizm köyü

Finike'ye bağlı İskele Mahallesi Köşklü Kavak mevkiinde genç girişimci Kağan Akülkü ve babası Önder Akülkü tarafından doğa içinde bir tatil köyü kuruldu. Alternatif tatil ya da dinlenmek isteyen vatandaşlara yönelik kurulan tatil köyünde birbirinden bağımsız, portakal, lahit ve Hobbit görünümünde 3 ev bulunuyor. Meyve ağaçlarının da bulunduğu tatil köyüne gelenler yemeğini pişirecek, tarhanasını, turşusunu, salçasını hem yapacak hem öğrenecek.

Önder Akülkü, "Kışlık erzakını hazırlamak için köyüne gidenler vardır. Burası köyü olmayanların gelip turşusunu kuracağı, tarhanasını, zeytinini yapacağı bir yer. Doğal ve oksijeni bol ortamda hem çalışacak hem de dinlenecek. Doğa yürüyüşü yapabilecek. Tropikal meyveler ve doğal bitkilerin olduğu bir yer. Dalından meyvesini koparacak ve bitki toplayacak. Bölgedeki tarihi kentleri gezme imkanı olacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.