Endüstri 4.0'ın ikinci toplantısı yapıldı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından 'Antalya 4.0 Yılı' kapsamında Avrupa Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen 'E-Ticarete İlk Adım' programının 2'nci toplantısı yapıldı.

28 Kasım 2018 Çarşamba 17:32
Endüstri 4.0'ın ikinci toplantısı yapıldı

ATSO tarafından düzenlenen 'E-Ticarete İlk Adım' programının 2'nci toplantısı Akra Otel'de yapıldı. Toplantının açılışında konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya'da sanayi, ticaret ve turizmin tamamen Endüstri 4.0'a çevrilmesi gerektiğini söyledi. Endüstri 4.0'ın ilk kez 2015 ve 2016 yıllarında Hamburg ve Hannover'deki sanayi fuarlarında konuşulmaya başlandığını kaydeden Başkan Çetin, 'Acaba ne oluyor' diyerek 2017 İnovasyon Yılı'nda Endüstri 4.0'ın Antalya'daki durumunu araştırmaya başladıklarını söyledi. Davut Çetin, "Endüstri 4.0'ın sadece sanayide olmadığını yaptığımız çalışmalarda gördük. Özellikle kentin sanayi, ticaret ve turizmini tamamen Endüstri 4.0'a çevirmemiz gerekiyor, yoksa yapılan bu çalışmalar hiçbir işe yaramaz. Şehir olarak hep birlikte Endüstri 4.0'a geçemiyoruz. Bütün sektörleri planlamamız gerekiyor" dedi.

'SANAYİ DEVRİMİ'Nİ KAÇIRDIK, DİJİTAL DEVRİM'İ KAÇIRAMAYIZ'

Ülke olarak özellikle sanayi devrimlerini hep geriden takip ettiklerini, bunun bedelini de halihazırdaki düşük katma değerli üretim yapısı ile ödediklerini ifade eden Davut Çetin, "ATSO olarak şu anda 45 bin üyemiz var. Türkiye'nin en büyük 4'üncü büyük odasıyız. Biz bunu ele almazsak hiçbir kurum ele alıp çalışmıyor. Üyelerimizi, dijital dünyaya, e-ticarete, e-ihracata hazırlamamız gerekiyor. Bu çalışmaları da çok uzun süredir yapıyoruz. Bunu da kaçırırsak gerçekten çok şey kaybetmiş olacağız. Zaten Sanayi Devrimi'nde Türkiye olarak çok ciddi bir risk aldık ve şu anda katma değeri düşük ürün üretiyoruz. Dijital Devrim'i ıskalama gibi bir şansımız yok" diye konuştu.

Davut Çetin'in konuşmasının ardından Global Dönüşüm kurucusu Başar Ceylan, Alibaba Türkiye CEO'su Cüneyt Erpolat ve Trade 5 CEO'su Orkan Aytulun e-ticaret ve e-ihracat temalı sunum gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.