Dünya tarımı Antalya'da konuşulacak

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, Antalya Şube Başkanı Vural Şahin ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Ertekin'le birlikte Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. 22-25 Nisan tarihlerinde Antalya'da yapılacak 19. Dünya Ziraat Mühendisliği Kongresi'ne Çandır'ı davet eden Güngör, 160 ülkenin davet edildiği kongre hakkında bilgi verdi.

16 Şubat 2018 Cuma 12:06
Dünya tarımı Antalya'da konuşulacak

4 yılda bir yapılan uluslararası kongrenin bu yıl Türkiye'de yapılacağını belirten Güngör, kongrenin temasının 'Çocuklar İçin Sürdürülebilir Yaşam' olduğunu kaydetti. Dünyanın farklı ülkelerinden 2 binin üzerinde katılımla sağlanacak kongrenin ilk defa Türkiye'de yapılacağını vurgulayan Güngör, “Bu kongrenin bir daha Türkiye'de yapılma ihtimali sıfır" dedi. Afrika ülkelerinden Çin'e, Japonya'dan Avrupa ülkelerine dünyanın pek çok noktasından gelecek bilim insanlarının 4 gün boyunca tarımı konuşacağını belirten Özden Güngör, gıda, bitkisel üretim, hayvansal üretim, enerji, sulama, makinalaşma, tohumculuk gibi çok sayıda konunun gündeme geleceğini söyledi. Güngör, Antalya Ticaret Borsası'nın kurumsal desteğini önemsediklerini belirterek, Çandır'ı ve Borsa üyelerini kongreye davet etti.

TARIM KONUŞULMALI

Ali Çandır, Antalya'nın tarım kenti olduğunu belirterek, tarımın konuşulacağı uluslararası toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Çandır, Ticaret Borsası ve Tarım Konseyi olarak sürdürülebilir, güvenli tarımın konuşulması gerektiğine inandıklarını söyledi. Çandır, Ziraat Mühendisleri Odası'na böyle bir organizasyona öncülük ettiği için teşekkür ederken, “Tarım için kim ne yapıyorsa elimizden gelen desteği sağlama sorumluluğundayız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.