Doğaltaş ihracatçılarının hedefi Kanada

BATI Akdeniz Doğaltaş Kümesi, yıllık 29 milyar dolar yapı malzemesi ithalatı yapan Kanada'ya giderek, Costruct Canada The Buildings Show Fuarı'na katıldı.

06 Aralık 2016 Salı 13:46
Doğaltaş ihracatçılarının hedefi Kanada
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), 2016 yılında 400 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirmesini beklediği madencilik sektörünün ihracat rakamlarını daha da artırmak, önümüzdeki yıllarda bu rakamın yarım milyar dolara ulaşmasını sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu çerçevede Batı Akdeniz Doğaltaş Kümesi, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi kapsamında Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen Costruct Canada The Buildings Show Fuarı'na katıldı.

Kanada'nın yıllık 29 milyar dolarlık yapı malzemeleri ithalatıyla dünya 6'ncısı olması gözönüne alınarak, fuara katılan BAİB heyeti, stant açarak Batı Akdeniz'in doğaltaş ürünlerini tanıttı. Heyet, aynı zamanda Olympia Tile, Marble Granite Depot, Crystal Tile, Home Depot, Stone Tile, Ciot, Ceragres ve Anatolian Tile gibi Toronto'nun en önemli yapı malzemesi üzerine faaliyet gösteren firmalarını ziyaret etti. Toronto yapı firmalarına Batı Akdeniz doğaltaşları hakkında bilgi veren, numune gösteren ve kataloglarıyla firmalarını tanıtan üyelerimiz, gelecek adına önemli iş bağlantıları kurdu.

Fuara Batı Akdenizli doğaltaş ihracatçısı 8 firmadan 11 temsilci katılırken, Toronto'da BAİB'i yönetim kurulu üyesi Selçuk Baysarı, Genel Sekreter Fisun Evrensevdi Pektaş, Maden Komitesi Üyeleri Ahmet Tekin ve Muhammet Başarır temsil etti. Fuar çerçevesinde BAİB standını Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen de ziyaret etti. 

Son Güncelleme: 06.12.2016 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.