Demreli çiftçilere destek

ANTALYA'nın Demre ilçesinde kırsal kalkınma desteklemeleri kapsamında 13 çiftçi hibe desteği almaya hak kazandı.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 12:33
Demreli çiftçilere destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesi kapsamında başlattığı projeden yararlanmak isteyen Demre'den 39 genç çiftçi başvuruda bulundu. Bunlardan 13'ü koşulları uygun bulunarak 30 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Işık, "Başvuru döneminde arıcılık için 17, bir büyükbaş, 9 küçükbaş ve 12 örtü altı sera için 39 başvuru yapıldı. Başvurular içinde 2 arıcılık, bir büyükbaş hayvan, bir küçükbaş hayvan ve 9 örtü altı sera başvurusu kabul edildi. Arıcılık için 50 arılı kovan, küçükbaş hayvan için 35 koyun ve 2 koç, büyükbaş için 6 inek genç çiftçilere teslim ediliyor. Örtü altı sera için en az 500 metrekarelik sera kuruyoruz. Ancak 30 bin lirayla bir dönüm sera kuruluyor. Hibe desteği yapılan çiftçilerin takibini yapıyoruz. Hayvanların aşısını, arıların hastalık ve beslenme takibini, seralarda üretim aşamasında teknik ve bilgi desteği veriyoruz. Amacımız tarımsal üretimi artırmak. Genç çiftçiler arasında işsizliğin önüne geçerek üretici durumuna geçirmek. Demre'de 13 çiftçimize toplam karşılıksız olarak 390 bin lira hibe desteği sağlandı" dedi.

Anahtar Kelimeler:
DemreDestekçiftçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.