Çiftçiye 15 milyon kredi!

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) koronavirüs salgını sürecinde zarar görmemeleri için çiftçiye 15 milyon lira kredi verdi.

15 Haziran 2020 Pazartesi 16:12
Çiftçiye 15 milyon kredi!

ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Yıldız, dünya ekonomilerini ve tarımsal üretimi de zayıflatan koronavirüs salgınına karşı birlik ortaklarının zarar görmemesi için mısır ve pamuk çiftçisine 10 milyon lira mazot, 5 milyon lira çapa kredisi olmak üzere toplam 15 milyon lira kredi desteği verdiklerini belirtti.

Mısır ve pamuk çiftçisinin kredi ile nefes aldığını ifade eden Yıldız, kredi verirken çiftçinin son üç yılda kuruma verdiği ürün miktarının ortalamasını dikkate aldıklarını kaydetti. Hasan Yıldız, şöyle devam etti.

''Salgınla mücadele ederken çiftçimizi üretime teşvik etmek için tüm gücümüzü seferber ettik. Ekim öncesi zirai ilaç, gübre ve tohum ihtiyaçlarını karşıladığımız çiftçimize yakıt ve çapa kredisi ile nefes aldırıp elini güçlendirdik. Bu sezon Antalya bölgesinde üretimimiz de düşüş yaşamadık. Salgın çiftçimizi durdurmadı. Pamuk ve slajlık mısır ekim alanlarımız salgın öncesi sezonlarla aynı. Bizim de hedefimiz bu dönem kayıp yaşamamaktı. Çiftçimizle maddi ve manevi işbirliğimiz üretime yansıdı.''

Bu sezon çiftçinin ayakta kalmasının ANTBİRLİK için çok önemli olduğuna dikkat çeken Yıldız, ''Kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci yardımlaşarak atlatıyoruz. Yeni hayata geçiş sürecinde de çiftçimizle toprağı işleyen olacağız. Üretim için tüm gücümüzle sahadayız. Lojistik gücümüzü arttırdık. Çiftimiz ürettiği sürece biz desteklerimizi arttıracağız'' diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.06.2020 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.