Bilici: Bu yıl yara sarıyoruz

Otellerdeki doluluk oranlarının piyasaya yansımadığını belirten Akkapark Genel Müdürü Deniz Bilici, “Şu andaki turistler, kış mevsimi parasıyla yaz tatili yapıyor. O nedenle kişi başı harcanan para çok düşük” dedi

13 Temmuz 2021 Salı 12:40
Bilici: Bu yıl yara sarıyoruz

Akkapark Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Deniz Bilici, pandemi sonrası otellerdeki doluluk oranını artması ile yüzlerinin güldüğünü söyledi. Salgın nedeni ile yaklaşık 1.5 yıl kapılarını kapalı tutmak zorunda kaldıklarını belirten Bilici, bu sezonu yaraları sarma yılı olarak belirlediklerini, asıl normalleşmelerinin gelecek yıl olacağını söyledi. Otellerdeki doluluk oranının tam kapasiteye ulaşmadığını belirten Bilici, “Pandemi nedeniyle turistler otellerden çıkma konusunda çekimserlik yaşıyor. Otellerin daha güvenli olduğunu düşünüyorlar” ifadelerini kullandı.

KIŞ PARASIYLA YAZ TATİLİ

Şu anda Antalya’ya gelen turistlerin, pandemiden önce veya pandemi sürecinde rezervasyon yaptırdığını, bazılarının da kış sezonu için rezervasyon yaptırmasına rağmen bu dönemde tatile geldiğine dikkat çeken Bilici, “Parasını çok daha önceden ödeyen ve tatilini ertelemek zorunda kalan, çok fazla para harcamayan turistler var şu anda Antalya’da. Pandemiden önce ve pandemi döneminde rezervasyon yapan, çoğu da kış sezonu için rezervasyon yapmışken pandemi nedeni ile gelemeyip şu anda kentimizde olan misafirler var. Aslında bazı turistler, kış fiyatıyla yazın tatil yapıyor. Şu anda kişi başı harcanan para çok düşük. Otelci yatak sattığı için belki sıkıntı yaşamıyor ancak esnaf bu konuda sıkıntı yaşıyor” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.