Batı Akdeniz'de ihracat 500 milyon doları aştı

ANTALYA, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz'de 1 Ocak-15 Mayıs tarihlerinde yapılan ihracat 500 milyon doları aştı.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 16:44
Batı Akdeniz'de ihracat 500 milyon doları aştı
Batı Akdeniz'den gerçekleşen ihracat 15 Mayıs itibariyle 500 milyon dolar barajını geçti. Tarım, sanayi ve maden sektörlerinin gerçekleştirdiği yarım milyar dolarlık ihracat, bölge ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladı. Sektör temsilcileri 2016 yılı için hedeflenen rakamlara ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), bölge ihracatını artırmak için Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilme Projesi (URGE), Antalya fuarlarına eşzamanlı alım heyeti organizasyonları ve yurt dışındaki uluslararası fuarlara katılım gibi çalışmalarına devam ediyor.



Geride kalan hafta sonu itibariyle Batı Akdeniz'den 500 milyon 234 bin 495 dolar ihracat gerçekleşirken, bu ihracatın 235 milyon dolarını tarım sektörü, 141 milyon dolarını sanayi sektörü, 120 milyon dolarını da madencilik sektörü gerçekleştirdi. BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, bölge ihracatının 500 milyon dolara ulaşmasında en büyük katkıyı 145 milyon dolarlık dışsatımla yaş meyve sebze sektörünün sağladığını kaydetti. Madencilik sektörü payının 120 milyon dolar olduğuna değinen Başkan Satıcı, "Yarım milyar dolarlık ihracatın yüzde 12'si 60 milyon dolarla Çin'e gerçekleşti. Çin'den sonra en fazla ihracat 38.8 milyon dolarla Almanya'ya yapılırken, üçüncü sırada 28 milyon dolarla Ukrayna yer aldı" dedi.

Son Güncelleme: 16.05.2016 16:46
Anahtar Kelimeler:
Antalya Ekonomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.