Baklavaya Bayram sonrası ZAM!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, son 4 ayda un, şeker, ceviz, yağ fiyatında yaşanan artışa rağmen Ramazan Bayramı öncesinde baklavaya zam yapılmayacağını kaydetti.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 10:18
Baklavaya Bayram sonrası ZAM!
Sevimçok, maliyet artışı nedeniyle bayram sonrası baklava fiyatında yüzde 10 artış yapılmasının düşünüldüğünü dile getirdi.-

AESOB ile Antalya Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Sevimçok, son 4 ayda bir çuval şekerin 125 liradan 145 lira, un fiyatının 70 liradan 80 liraya, cevizin kilogramının 20 liradan 35 liraya, Antep fıstığının da 60 liradan 100 liraya yükseldiğine dikkati çekti. Baklava yapımında kullanılan gıdalardaki fiyat artışının esnafı olumsuz etkilediğine değinen Sevimçok, Antalya'da Ramazan ayında baklava fiyatına zam yapılmayacağını söyledi. Sevimçok, "Bayramda vatandaşlar kültürümüz gereği ağırladıkları misafirlerine baklava ikram edecek. Bizler de esnaf olarak üzerimize düşen fedakarlığı yapacağız. Ramazanda baklavaya zam yok" dedi.

Pastanelerde baklavanın geçen yılla aynı fiyata satıldığını aktaran Sevimçok, ideal baklavanın kilogram fiyatının 14-15 lira olduğunu belirtti. Cevizli baklavanın 12-18 lira civarında, fıstıklı baklava 35 lira civarında, fıstıklı ya da cevizli sarma baklavanın da 35-50 lira civarında satıldığını dile getiren Sevimçok, esnafın maliyet artışına rağmen fiyatlarda değişiklik yapmayacağını söyledi. Sevimçok, Ramazan Bayramı sonrası Antalya'da baklava fiyatına yüzde 10 oranında artış yapılmasının düşünüldüğünü kaydetti. 

Son Güncelleme: 16.07.2014 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.