ANTBİRLİK SUSAM VE YERE FISTIĞI FİYATLARINI AÇIKLADI

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Başkanı Yavuz, altın değerindeki susama hak ettiği fiyatı verirken, yer fıstığı içinde fıstık gibi fiyat açıkladı. Susamın kilosu 16 lira, yer fıstığının kilosu da 10 lira.

16 Eylül 2020 Çarşamba 16:16
ANTBİRLİK SUSAM VE YERE FISTIĞI FİYATLARINI AÇIKLADI

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), bu yıl çiftçilerin yoğun talebi üzerine ilk kez alımını yapacağı susam ve yer fıstığı fiyatını belirledi. Antbirlik’in 68 yıllık tarihinde hizmetleri ile ilklere imza atan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, altın susamın kilosunu 16 lira, yer fıstığının da kilosunu 10 lira olarak açıkladı.

TARIMI KALKINDIRACAĞIZ

Susam ve yer fıstığı fiyatlarının Antalyalı üreticiler için hayırlı olmasını temenni eden Başkan Yavuz,  asırlardır tarımı yapılan susam ve yer fıstığının Antalyalı çiftçilerin en temel geçim kaynağı olduğuna dikkat çekti. Antbirlik’in kapılarını tüm üretici çiftçilere açan Başkan Yavuz, pamuk, mısır silajı, buğday, zeytin, narenciye ve nar üretimini destekledikleri gibi, susam ve yer fıstığı üreticilerinin de emeklerinin karşılığını almalarını istediklerini belirtti.

MANAVGAT SUSAMI BİR DEĞER

Antalya’da yaklaşık 10-15 bin dönüm arazide susam ekiminin yapıldığını ifade eden Başkan Yavuz, “Türkiye’nin susam ihtiyacının yüzde 20’si Antalya’da üretiliyor. Ayrıca, Antalya susamı kalitesi ile ‘altın susam’ olarak biliniyor. Yer fıstığı üretiminde ciddi bir artış var, Bu iki ürünün değerini bulması için pazar açtık. Antalya’da çiftçimizin her ürünü alıp, işleyip satmak bizim asli görevimiz. Tarımsal her üretimi desteklemek boynumuzun borcu” diye konuştu.

ANTBİRLİK’İN 50 YIL SONRASINI PLANLIYORUZ

Yaptıkları hizmet ve yeniliklerle çiftçilerden olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Başkan Yavuz, “Meyve veren ağaç taşlanır derler. Bize de taş atanlar oluyor. Ama biz onlarla zaman kaybetmek istemiyoruz. İçlerinde hırlısı var hırsızı var. Onlar menfaatçi, teneke gibiler. Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışıyorlar. Kendi hayatlarına yön veremeyen bu çapulcular, bize yön vermek istiyor. Bizim yönümüz üretim, hizmet, yatırım ve geleceği planlamak. Onlar dünü düşünüyor biz gelecek 50 yılı düşünüyoruz. Aramızda ki fark bu” dedi.

ÇİFTÇİ VE TARIM OLMAZSA BİRLİK OLMAZ

Kooperatif ve birliklerin çiftçilerin kalkınması ve tarıma yön vermek için kurulduğuna dikkat çeken Başkan Yavuz, “Biz göreve gelmeden önce 68 yıllık Antbirlik kapılarını çiftçiye kapatmıştı, Çiftçi kuruluşu gibi değil aile şirketi gibi yönetilmiş. Buranın tek sahibi çiftçilerin olduğunu unutmuşlar. Biz, göreve başlar başlamaz dışlamayı, ötekileştirmeyi, kavgayı kenara attık. Kucaklaşmayı, birlik ve beraberlikle büyümeyi seçtik. Çiftçi olmazsa tarım, tarım olmazsa biz olamayız. Bunun farkındayız ve çiftçimiz için, tarımın kalkınması için hizmet ediyoruz. Çiftçilerimizle el ele büyüyeceğiz. Bize durmak yok, hizmet bizi bekliyor” dedi.

Son Güncelleme: 16.09.2020 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.