Antalya'da ceviz üretimi

ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Antalya'da ceviz üretiminin arttığına işaret ederek 11 bin 981 ton rekolte hedeflediklerini söyledi.

09 Nisan 2019 Salı 13:31
Antalya'da ceviz üretimi

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, yaptığı açıklamada, Antalya'da ceviz üretiminin her geçen yıl artış gösterdiğini söyledi. Zengin bir enerji kaynağı olan cevizin optimum sağlık için gerekli besleyici mineral, antioksidan ve vitamin içerdiğine değinen Özen, "Düzenli olarak ceviz tüketilmesi, LDL'nin (kötü kolesterol) düşmesine yardımcı olur ve HDL'yi (iyi kolesterol) artırır. Cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri koroner arter hastalığını azaltır ve sağlıklı kan lipid profilini destekler. Bu nedenle tüketilmesi gereklidir" dedi.

Son yıllarda Antalya'da ceviz üretiminin hızlı bir artış gösterdiğine işaret eden Mustafa Özen, şunları kaydetti,

"2004'de 2 bin 750 dekar alanda 3 bin 756 ton üretim yapılırken, 2018 yılında 17 bin 960 dekarda yüzde 170 artışla 6 bin 396 tona ulaşmıştır. 2018 yılında ilimizde 244 bin 526 meyve veren, 101 bin 546 meyve verme yaşına gelmemiş ağaç mevcut olup bu ağaçlarda meyve veren yaşa gelince ortalama üretimimiz 11 bin 981 tona ulaşacaktır" dedi.

Alanya, Elmalı, Akseki başta olmak üzere tüm ilçelerimizde yaygınlaştığını vurgulayan Mustafa Özen, Antalya'nın sahip olduğu iklim ve coğrafi koşullar itibarıyla oldukça geniş yelpazede tarımsal ürün yetiştirilmesine uygun bir bölge olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.