Aksu’da muz yetiştiriciliğine ilgi artıyor

Aksu ilçesinde yakın zamanda başlayan muz üretimi olumlu sonuçlar vermeye başladı.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 14:48
Aksu’da muz yetiştiriciliğine ilgi artıyor

Aksu ilçemizde yaklaşık 200.000 dekar alanda tarımsal faaliyet yapılıyor. Aksu, yaklaşık 500.000 ton domates üretimiyle Antalya ilinin bir lokomotifi durumunda. İlçemizde ürün desenini arttırmak ve üreticilerimizi yeni üretim teknikleriyle tanıştırmak amacıyla Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik destek faaliyetleri kapsamında Aksu’da muz üretimi başladı.

Aksu ilçemizde yaklaşık 10 üreticimizin gerçekleştirdiği muz üretimi başarılı sonuçlar vermeye başladı.Bu üretimi gerçekleştiren çiftçiler üretim alanlarını daha fazla genişletmek istiyorlar. Aksu ilçemizde yeni tarımsal yatırım yapmak isteyen üreticiler özellikle muz konusunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden bilgi talep ediyor. Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri muz üreticilerini sürekli ziyaret ederek tavsiyeler de bulunuyorlar.

İlçemizde şu an itibariyle küçük çapta yapılan muz üretimi verim ve kalite açısından çok güzel sonuçlar verdi. Sebze üretimine nazaran muz üretiminde bakım, besleme ve hasat çalışmalarının daha az ve kolay olması avantaj sağlıyor. Ülkemizin muz fidesi ihtiyacını karşılayan fidecilik işletmelerinin Aksu’da olması da ilçemiz için  büyük bir şans.

Antalya ilinde sebze üretiminde önemli bir yeri olan Aksu ilçemiz yakın dönemde muz üretiminde de söz sahibi olarak önemli bir potansiyel olacaktır.

Son Güncelleme: 06.05.2019 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.