Aksu'nun yükselen markası: Ülker Fide

Ülker Fide’nin sahibi İbrahim Ülker, 81 ile ve yurtdışına fide gönderdiklerini belirterek, “Daha çok ihracat yapmak ve firmamızın ismini dünya çapında duyurmak istiyoruz” dedi

13 Mayıs 2019 Pazartesi 11:58
Aksu'nun yükselen markası: Ülker Fide

Güzelyurt’ta bulunan Ülker Fide’nin sahibi İbrahim Ülker, firmayı iki yıl önce eşi Damla Ülker ile birlikte kurduklarını belirterek, kısa sürede müşteri potansiyelini arttırdıklarını söyledi. Ülker, yurtdışında Kuzey Irak, Kazakistan gibi ülkelere ihracat yaptıklarını ve daha çok ihracat yaparak isimlerini dünya çapında duyurmak istediklerini ifade etti.

İNSANLARA BURAYI EZBERLETTİK

Firmayı iki yıl önce eşi Damla Ülker ile birlikte kurduklarını belirten İbrahim Ülker, “Biz 17 yıldır fidecilik yapıyoruz. Hep Aksu bölgesindeydik, iki yıl önce de Güzelyurt’a geldik. İşe başlarken iki yılda bu noktaya gelebileceğimizi ummuyorduk. Beklediğimizin aksine insanlara burayı ezberlettik. Müşteri potansiyelimizi ilk yıla göre yüzde 100’ün üzerinde arttırdık” dedi.

81 İLE GÖNDERİM

Pazarlarının büyük bölümünün iç piyasa olduğunu belirten İbrahim Ülker, “İstanbul, Konya ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin 81 iline gönderim yapıyoruz. Yurtdışında da Kuzey Irak, Azerbaycan ve Kazakistan’da gönderim yaptığımız firmalar var. Son dönemde Hollanda’dan bir firma ile görüşme içerisindeyiz. Anlaşma sağlamak ve ismimizi dünya çapında duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

PEYZAJCININ İŞİNİ DE YAPIYORUZ

Birçok fide çeşidinin yanı sıra saksı çeşitleri olduğunu da belirten Ülker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Domates, biber, kavun, karpuz, ejderha meyvesi başta olmak üzere birçok çeşidimiz var. Bununla birlikte İstanbul bölgesindeki AVM’lere gönderdiğimiz birçok saksı çeşidi var. Bizi diğer firmalardan ayıran şey de, bir peyzajcının yaptığı işi de yapıyor olmamız”.

ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ

Her daim çiftçiden yana davrandıklarını belirten Ülker, “Ekonomideki dalgalanmayla birlikte bize tohumda yansıma oluyor. Biz bunu çiftçilere yansıtmamaya çalışıyoruz. Üç kazanmak yerine 1 kazanmayı tercih ediyoruz ama çiftçiyi kaçırmıyoruz. Tohum alıp yetiştirmekten, çiftçinin pazarına kadar daima yanlarında oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.