Yabancı öğrencilerin tercihi Akdeniz Üniversitesi

AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) açtığı Uluslararası Öğrenci Sınavı'nı kazanan 748 uluslararası öğrencinin kayıt işlemi tamamlandı.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 12:39
Yabancı öğrencilerin tercihi Akdeniz Üniversitesi
AÜ Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Kurunç, öğrenci değişim programları Erasmus+, Mevlana ve Free Mover ve Yurt Dışı Türkler Topluluğu (YTB) bursu kapsamı dışında, çeşitli ülkelerden 748 öğrencinin AÜ'de okumak için tercih yaptığını söyledi. Uluslararası öğrenci alımı için geçen senelerde çeşitli sınav sonuçlarına göre başvuru kabul ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Kurunç, bu yıl sadece Uluslararası Öğrenci Sınav sonuçlarına göre öğrenci aldıklarını kaydetti.

Sınavın bu yıl Türkiye dışında Almanya, Azerbaycan, KKTC, İran, Suudi Arabistan ve Kazakistan'daki 13 merkezde başarıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Kurunç, "Yurt dışında her yıl daha fazla tercih ediliyoruz. AKUS-2015'e giren öğrenci sayısı 1650 iken 2016'da bu sayı 2600 oldu. Sınav sonuçlarına göre 30 ve üzeri alan öğrenciler önlisans, 50 ve üzeri alan öğrenciler da lisans programlarına başvurdu" dedi.

Prof. Dr. Kurunç öğrencilerin kayıtlarının 18-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında alındığını belirterek öğrencilerin en çok tıp, diş hekimliği, fizyoterapi, mimarlık, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, turizm ve otel işletmeciliği, hukuk ve inşaat mühendisliği olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ahmet Kurunç, boş kontenjanlara başvuruların ise 27-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında 'akus.akdeniz.edu.tr' adresinden online yapılabileceğini söyledi. Prof. Dr. Ahmet Kurunç, üniversiteye kayıt hakkı kazanan öğrencilere yeni eğitim yuvalarında başarılar diledi.

Son Güncelleme: 25.07.2016 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.