Yabancı öğrenciler yemekte buluştu

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen Uluslararası Değişim Programları, Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı kapsamında 2017-2018 akademik yılı bahar döneminde AÜ'ye gelen öğrenciler 'Hoş geldin yemeği'nde bir araya geldi.

27 Şubat 2018 Salı 14:07
Yabancı öğrenciler yemekte buluştu

AÜ Kır Kahvesinde düzenlenen yemeğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ögke, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Binnur Genç İlter, Erasmus+ ve Mevlana Kurum Koordinatörü Uzm. Nurgül Büyükkalay, Farabi Kurum Koordinatörü Uzm. Emel Kahraman, Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanları ile Almanya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, İsviçre, Letonya, Litvanya, Makedonya, Polonya, Romanya, Endonezya, Kırgızistan ve Pakistan gelen öğrenciler katıldı.

Bahar dönemi için gelen uluslararası öğrencilerle tanışan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ögke, "Tüm öğrencilerimiz gibi uluslararası öğrencilerimiz de bizler için çok kıymetli. Farklı bir ülke ve farklı bir kültürle karşılaştıkları bir eğitim hayatı onlar için daha zorlu bir süreç. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeleri için onlara tüm imkanlarımızı sunuyoruz" dedi.

Dünyanın çok farklı coğrafyalarından öğrencilerin üniversitelerini tercih ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ögke, "Bunda üniversitemizin uluslararası alanda elde ettiği başarıları ve uluslararası öğrenci memnuniyet araştırmasında 5. sırada yer almasının payının büyük. Uluslararası öğrencilerin, üniversitelerin uluslararası alanda tanınırlığına da önemli katkısı var" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.