Türkiye'de Okuma Yazma Oranı En Yüksek İl Antalya

Antalya Milli Eğitim Müdürü Gülay "Antalya, nüfusa göre okuma yazma oranı yüzde 98,38 ile ilk sırada yer alıyor." dedi.

26 Mart 2014 Çarşamba 14:31
Türkiye'de Okuma Yazma Oranı En Yüksek İl Antalya
 Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya'nın nüfusa göre okuma yazma oranı bakımından yüzde 98,38 ile Türkiye'de ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Gülay, Antalya'nın en çok göç alan illerin başında geldiğini ve Türkiye'nin en kalabalık 5'inci şehri olduğunu söyledi. Her yıl yaklaşık 80 bin kişinin Antalya'ya göç ettiğine dikkati çeken Gülay, kurum olarak göç olgusundan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çok fazla etkilendiğini ifade etti.

Gülay, eğitimde başarıyı yakalamak için ailelere mutlaka ulaşılması gerektiğini vurgulayarak, "Bizler, eğitimciler olarak aileleri bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili, Antalya Valiliği, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve öğretmenlerimiz öncülüğünde önemli çalışmalar yürüttük" dedi.

Aileleri bilinçlendirmenin, Türkiye ve Antalya genelinde eğitimde başarıyı getireceğine değinen Gülay, şunları kaydetti:

"Antalya'da amacımız okuma yazma bilmeyen birey bırakmamaktı. Bu anlamda son 4 yıldır evde bir kişi bile okuma yazma bilmiyorsa öğretmenlerimiz evlerine giderek okuma yazma öğretip, öğrenim belgesi veriyor. Bu anlamda Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verilerine göre, Antalya, nüfusa göre okuma yazma oranı yüzde 98,38 ile ilk sırada yer alıyor."

Gülay, Antalya'da 15 yaş üstü 1 milyon 539 bin 748 kişinin yaşadığını, okuma yazma bilmeyen sayısının 25 bin 372 olduğunu ve bunların da genel itibarıyla 65 yaş üstü, hasta ve yaşlı grup olduğunu kaydetti.

Yapılan çalışmalara devam edileceğini ve verimin gelecek yıllarda belirgin olarak alınacağını belirten Gülay, destek veren herkese teşekkür etti.

Son Güncelleme: 26.03.2014 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.