TEOG çilesi ekimde bitecek

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına göre yapılan yerleştirmelerde yaşanan aksaklıkların, en geç ekim ayının ilk haftasına kadar tümüyle ortadan kaldırılacağını açıkladı.

08 Eylül 2014 Pazartesi 09:36
TEOG çilesi ekimde bitecek
Osman Nuri Gülay, TEOG sınavı yerleştirmelerini yaptıklarını söyledi. Orta öğretim kurumlarına yerleştirmelerin puanla yapılmasından dolayı bazı aksaklıklar oluştuğunu belirten Gülay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ekim ayının ilk haftasına kadar nakil müracaatlarını alıp gerçekleştireceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, yaşanan sıkıntının nedenleri ve çözümüyle ilgili açıklamasında, şöyle dedi:

“Öğrencilerin elektronik ortamda kayıt altına alınabilmesi için tüm öğrenciler önce devlet okuluna kayıt yaptırdı. Özel okullara kayıt yapılmadı. Çünkü temel eğitim 12 yıl olduğu için okula gidip gitmeyenlerin takibi gerekiyordu. Dolayısıyla bundan dolayı yerleştirmede yerleşim yerinin daha uzağına düşmeler oldu. Ancak özel okullara kayıtlar da başladı. Devlet okulunun sisteminden çıkarak özel okulun sistemine çocuklarımız dahil olmaya başlayınca zaten kontenjan açığı oluştu. Ve her hafta bakanlığımız elektronik ortamda nakil alarak puan üstünlüğüne göre boş kontenjanlara yerleştirmeler yapıyor. Ancak ekim ayının ilk haftasında yerleşemeyen çocuğumuz kalırsa, tercih yapmadıysa, okumuyorsa, okulunu beğenmediyse, onların hepsini meslek okullarının kontenjanlarını o gün çıkartarak bir komisyon marifetiyle evlerine yakın meslek okullarına yerleştireceğiz. Yani kısacası hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak. Bizim normalde 8'inci sınıflarda 32 bin 500 civarında çocuğumuz orta öğretime yerleşecek. Bizim 34 bin 500'ün üzerinde kontenjanımız var zaten. Kontenjan sorunumuz da yok. Herhangi bir sorun olacağını da düşünmüyorum."

Gülay, çocukların imam hatip liselerine yönlendirildiğine ilişkin iddialarla ilgili de “Öyle bir şey yok. Meslek okullarına gelince; meslek liseleri, imam hatip liselerine ise çocuğumuz kendi tercihine göre yerleşecek. Sistemin hatayla yerleştirdiği olursa bunu düzelteceğiz" dedi. 

Son Güncelleme: 08.09.2014 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.