Tebrikler Simay Özen

Başarının önünde hiçbir engel olmadığını kanıtladın

29 Mayıs 2017 Pazartesi 11:30
Tebrikler Simay Özen
Antalya Lisesi geçtiğimiz hafta mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Büyük coşku içerisinde geçen törenden hafızalara kazınan bir başarı ve öyküsü geceye damgasını vurdu.

Simay Özen, 2016-2017 yılı Antalya Lisesinin mezun olan görme engelli tek öğrencisi. Dereceye giren okul 3’cüsü ve okul 2’incisine plaketleri takdim edildi, ardından sıra birinciye gelmişti. Annesinin kolunda ağır ağır sahneye ilerleyen Simay Özen, görme engeline rağmen okul birinciliğini göğüslemiş, başarının önünde hiçbir engelin olmadığını kanıtlamıştı. Öğrenci velisi olarak katıldığım törende hem duygusal hemde başarı dolu anlar yaşadım ve bu anları okurlarla paylaşmak için yazmak istedim.




“Eğitim insanların ve toplumların hayatında en önemli değerdir. Milli ve manevi değerlerimize uygun Atatürk ilkelerinin ışığında vicdana ve sevgiye dayalı bir eğitim toplumların kalkınmasının ilk şartıdır. Ben eğitim hayatıma büyük bir engelle başladım. Ama o zaman da ve sonraki süreçte de bu engelin beni yenmesine izin vermedim. Kaderime küsüp bir köşeye çekilmek yerine yılmadan mücadele ettim. Çalışmayı hiç bırakmadım. Severek ve isteyerek azimle çalıştım. Sonra fark ettim ki bir şeyin eksikliği başka bir şeyin fazlalığına yol açıyor. Görmüyordum ama çok iyi dinliyor ve anlıyordum. Kendime bir hedef koydum üniversite okumak istiyordum hemde hukuk fakültesinde”

“Bu hedefe ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yaptım ama hiçbir zaman yalnız değildim. Okulumun idarecileri derslerime giren tüm öğretmenlerim ve arkadaşlarım bana daima destek oldu. Ailem ve tabiki annem daima yanımda ve arkamdaydı hepsine çok teşekkür ediyorum. Okul birinciliğimde inşallah okuyacağım hukuk fakültesi de hepinizin katkısıyla gerçekleşecek. Çalışan, üreten, emek veren ve topluma faydalı olan her insan mutludur. Bende bütün çalışmalarımda önce yakın çevrem sonra tüm ülkeme faydalı bir insan olmayı ilke ediniyorum. Sevgili arkadaşlarım önünüzdeki sınav maratonunda ve hayatın bütün sınavlarında sizlere başarı diliyorum”



Antalya Lisesi Mezuniyet gecesinde, okul birincisi olarak çıktığı kürsüden böyle seslendi okul idarecilerine, öğretmenlerine ve çok ama çok sevdiği birlikte çok keyifli zaman geçirdiği arkadaşlarına.
Simay Özen, 2016-2017 yılı Antalya Lisesinin mezun olan görme engelli tek öğrencisi.
Antalya Lisesi geçtiğimiz hafta mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Büyük coşku içerisinde geçen törenden hafızalara kazınan bir başarı ve öyküsü geceye damgasını vurdu. Öğrenci velisi olarak katıldığım törende hem duygusal hemde başarı dolu anlar yaşadım ve bu anları okurlarla paylaşmak için yazmak istedim.

Dereceye giren okul 3’cüsü ve okul 2’incisine plaketleri takdim edildi, ardından sıra birinciye gelmişti. Annesinin kolunda ağır ağır sahneye ilerleyen Simay Özen, görme engeline rağmen okul birinciliğini göğüslemiş, başarının önünde hiçbir engelin olmadığını kanıtlamıştı. Okul birincisi görme engelli Simay Özen. Bütün izleyiciler ayakta. Simay’ı ve Simay’ın büyük başarısını alkışlıyorlar. Başarının tek sırrının çalışmak olduğunu henüz küçük yaşlarda idrak etmiş ve bu yolda hiç yılmadan ilerlemiş Simay, bütün gelecek nesillere örnek teşkil edecek bir başarıyı görenlerin önüne sergiliyordu.
Güney Haberci İnternet Haber Gazetesi olarak ertesi gün Simay’ın ailesi ile irtibata geçtik ve evlerine konuk olduk. Simay’ın başkahramanı annesi Ayşegül Hanım ve ablası Burçin güler yüzleriyle bizi kapıda karşıladılar. Simay’ın en başından bugüne kadar başarı dolu yaşam öyküsünü siz okurlarımızla paylaşıyoruz.



Bize kendini anlatabilir misin, seni tanıyabilir miyiz?
12 Ocak 1999 yılında doğdum. Gözüm kataraktlı olarak dünyaya gelmişim. Katarakt ameliyatı sonrası tansiyonum düşmüş. Tansiyonumu yükseltmeye çalışmışlar ve ardından 6 yaşıma kadar sürekli ameliyat geçirmişim. 6 yaşında en son ameliyatımda mikrop kaptı gözlerim ve görme yetimi kaybettim. İlk Okula Sefa Akın İlkokulun da başladım. Özel eğitim aldım. 3 yıl orada okudum. 4. Sınıfta karma eğitime geçtim, İstiklal İlköğretim Okulunda gören arkadaşlarımla birlikte okudum ve sekizinci sınıfı bu okulda tamamladım. Dersleri dinleyerek öğreniyordum. SBS sınavının ardından Antalya Lisesini kazandım. Dört yılımı da burada tamamladım. Lisede tek görme engelli öğrenci bendim. Okulda derslerimi dinleyerek öğreniyordum.




Antalya Lisesini okul birincisi olarak bitirdin, o kadar arkadaşının arasından nasıl sıyrılıp birinci oldun başarının sırrını anlatabilir misin?
Çok çalıştım. Sekizinci sınıfta arkadaşlarım SBS sınavına çok çalıştıkları ve yoruldukları için lise birinci sınıfta çalışmayı biraz bıraktılar ama ben çalışmayı bırakmadım. Sıkı sıkıya derslerime düzenli olarak çalıştım. Tabi en büyük desteğim annem oldu. Annem olmasaydı bu kadar başarılı olamazdım.
Antalya Lisesine başladığım ilk gün Öğretmenlerim ve okul idarecileri bana kucak açtılar. Beni anladılar. Başarımda onların da emeği ve katkısı çok büyük, onlara teşekkürlerimi iletiyorum.



Arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl, onlarla zamanını nasıl geçiriyorsun, neler yapıyorsunuz?
Arkadaşlarımla ilişkilerim çok iyi. Çok iyi anlaşıyorum onlarla. İlkokulda çok az öğrenciden oluşan bir sınıfımız vardı. 4-5 kişiydik. Hepimiz özel eğitim aldık orada. İlk karma eğitim aldığım okulda da arkadaşlarımla aramız çok iyi oldu. Lisede arkadaşlarım her zaman bana karşı ilgili ve yanımda oldular. Son sınıfta hepimiz üniversiteye hazırlandığımız için biraz görüşme sıklığımız azalsa da hepsiyle zaman zaman görüşüyorum ve onları çok seviyorum.

Okul ve dersler dışında neler yapıyorsun. Hobilerin yada keyif aldığın alanlar nelerdir bunlardan da bahsedebilir misin?
Okul ve dersler dışında müziği çok seviyorum. Gitar çalıyorum. Tiyatroya gitmeyi çok seviyorum. Dünya tiyatrolar gününde tiyatroya çok giden bir izleyici olarak bana ödül verdiler. Tabi şuan üniversite sınavına hazırlanmak bütün hobilerimin önüne geçmiş durumda.



Hedefin nedir, ne olmak istiyorsun, hangi üniversitede hangi bölümü okumak istiyorsun?
Akdeniz üniversitesini, Hukuk Fakültesini okumak istiyorum. İnşallah kazanırım ve okurum. Avukat olmak istiyorum.

Başarıyı ilke edinen genç arkadaşlarına neler söylemek istersin.
Çalışmak, çünkü ben çok çalıştım.

Son Güncelleme: 29.05.2017 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan tunç 2017-05-29 15:33:40

Sen hayatta gördüğüm en inatcı çocuksun ve istediğin herşeyi yapabileceğine tüm kalbimle inanıyorum başarıların hep daim olsun dayıcığım...

Avatar
Tarık Tunç 2017-05-29 16:57:16

Öyle güzel bir yüreğin varki bundan sonrada hayallerini gerçekleştirebileceğine eminim.
Rabbim bahtını yolunu açık eylesin inşallah Simaycım.

Avatar
Cem Özaydın 2017-05-29 21:09:43

Gurur duydum. Yolun açık ve aydınlık olsun Simay...

Avatar
Ömer Özen 2017-05-29 21:16:39

Okul birinciliğin beni çok gururlandırdı.Başarılarının devamını dilerim yeğenim.

Avatar
Esma KANGALLI 2017-05-31 16:10:53

Simay cım SENI ve ANNENNI tebrik ederim.Göstermiş olduğun azim ve kararlılığınla dünyanın en harika avukatı olacağına inanıyorum.

Avatar
Birsen Şahin 2017-06-01 09:14:08

Tebrik ediyorum çok sevindim yolun açık olsun