Son dersane, dönüşen ilk okul oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2015'ten itibaren dershanelerin kapısına kilit vuracak kararı sonrası Türkiye'de bakanlıktan en son açılma izni alan Antalya'daki Yıldızlar Dershanesi, 1 yıllık dershane sürecinin ardından MEB'den temel liseye dönüşme iznini alan ve binasını liseye dönüştüren ilk dershane oldu.

09 Eylül 2014 Salı 10:39
Son dersane, dönüşen ilk okul oldu
Antalya'da 2013-2014 döneminde, MEB izniyle Türkiye'de açılan son dershane olan Yıldızlar Dershanesi, dershanelerin özel okula dönüşmesi projesi kapsamında, Türkiye'de okula dönüşüm iznini alan ilk dershane oldu. Özel liseye dönüşen bu dershanede öğrenciler, okula uyum için şimdiden hazırlık derslerine başladı.

BAKANLIK ONAY VERDİ
Antalya'da İsmet Paşa Caddesi'ndeki dershane binasını 'Taç Koleji' markasıyla temel liseye dönüştüren Yıldızlar Dershanesi, bu yıl 50 öğretmeniyle 250 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verecek. Bakanlığa başvuru neticesinde yerinde incelenen ve fiziki şartları yerine getirerek Taç Koleji Temel Lisesi olarak 2014-2015 dönemi öğrenci kayıtlarını da sürdüren okulda, önümüzdeki yıldan itibaren de anaokulu, ilkokul ve ortaokul da hizmet verecek.

AÇILAN SON DERSHANEYDİ
Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanda tüm sınıfları yeniden düzenlenen Taç Koleji'nin kurucusu Ferhat Yıldız, dershanelerin okula dönüşümü projesi öncesinde çocukların eğitimin büyük kısmını okullar yerine zaten dershanelerde aldığına işaret ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bize temel lise olabilme şansı tanıması üzerine başvurumuzu yaptık. Biz MEB'in izniyle Türkiye'de açılan son dershaneydik ve dershaneden de okula dönüşen ilk dershane olduk" dedi.

HEM OKUL HEM DERSHANE
Öğrencilere öğlene kadar normal müfredatın uygulanacağını belirten Ferhat Yıldız, öğleden sonra da ek ders, etüd gibi hizmetlerle üniversiteye hazırlayacaklarını aktardı. Yıldız, "Dolayısıyla çocuk hem okul, hem dershane, hem özel ders kabusundan kurtulacak. Tek bir merkezden bütün eğitimini alacak. Birinci sınıf kaliteli hocalarla, iyi ve denetlenebilir bir ortamda üniversite sınavlarına daha rahat hazırlansın. Lisede havuz, büyük konferans ve spor alanları olsun istenmiyor. Kaliteli eğitim ve akademik başarı isteniyor" dedi.

ÖĞRENCİ RAPOR KABUSUNDAN KURTULUYOR
Bu okul sistemiyle örencilerin lise üçte rapor kabusundan, okul-dershane arasında gidip gelmekten ve farklılıklarından kaynaklanan yorgunluk gibi problemlerden de kurtulacağını anlatan Yıldız, "Antalya halkı da çok büyük destek verdi, 12'nci sınıf kayıtları doldu. 9-10-11 kayıtları devam ediyor. Fiyatlarımız 9 bin 900 lira ve artı devlet teşviği. Diğer okullara göre uygun. Sınıflar 14 kişi. 08.00-18.00 arası günde 10 saat eğitim var. Hafta sonları yarım gün. Yemek, servis hizmetleri var. 50 öğretmenimiz ve 250 öğrencimiz var. Öğretmen başına 5 öğrenci düşüyor ve bu bir Türkiye rekorudur. Akademik başarı odaklı bir sistemimiz var.

HARVARD'DA DA BÖYLE
Normal kampüs şeklindeki okullardaki gibi geniş spor alanları olmadığını kaydeden Yıldız, profesyonel spor merkezleri, olimpik havuz gibi kuruluşlarla anlaşmalı şekilde gerçekleştirileceğini dile getirdi. Yıldız, bu okulun İngiltere, Amerika'daki city scholl denilen kent okulları konseptinde bir okul olduğunu belirterek, "Mesela Harvard Üniversitesi'nin Boston'da yaklaşık 50 yerde yerleşkesi var. Bu yerleşik yerlerin çocuğu bizimki gibi plaza katlarında. Aslında bu eğitim dünyada var ama Türkiye'de yeni" dedi.

TEMEL LİSE TEMEL DERSLER
Temel mantığını anlatan Yıldız, "Dersler Türkçe, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, din kültürü, coğrafya, inkilap tarihi. Bizim ağırlığımızı üniversite sınavındaki dersler oluşturuyor. Diğer okullarla aynı diplomayı veriyoruz, üniversiteye girişte aynı şartlar uygulanıyor. Ödev, ders hepsi burada ve akşam evinde dinleniyor. Sabahlara kadar ders çalışmayı kaldırdık. Akşam 6'ya kadar yeterli ve sonrasında kendine zaman ayırabiliyor. İsterse tekrar yapabilir. İnsanlar bize iyi üniversite kazanması için çocuğunu getiriyor" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 09.09.2014 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.