Servis şoförlerine bilgilendirme semineri

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde okul servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

06 Ekim 2016 Perşembe 13:52
Servis şoförlerine bilgilendirme semineri
Manavgat'ta servis şoförlerine İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi. Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Tepe, öğrencilerin can güvenliğinin şoförlere emanet edildiğini belirterek, "Onlara saygı, sevgi ve hoşgörülü davranmalıyız. Çünkü çocuklarımız sabah evden çıktıklarında ilk olarak sizlerle muhatap oluyor. Okula servis araçlarıyla gidip gelen çocuğun günde yaklaşık 1-1.5 saat geçirdiği servis araçlarında diyalogun ve davranışların doğrudan çocukları etkilediği unutulmamalıdır" dedi.

Manavgat Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, bilgilendirme seminerlerinin sürekli yapılacağını kaydederek, "Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız olduğu için bu tür eğitim seminerleri her yıl yapılması gereken çalışma" diye konuştu.

SS 236 Nolu Manavgat Çevresi Öğrenci Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Mustafa Aydın da servislerde öğrencilerin daha huzurlu ve mutlu şekilde evden okula, okuldan eve gitmesinin önemli olduğunu vurgularken, emniyet ve jandarma teşkilatıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timinden Jandarma Kıdemli Başçavuş Şadi Kılınç ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinden Yusuf Yılancı tarafından öğrencilerin serviste uyması gereken kurallar, velilerin bilmesi gerekenler, servis şoförü ve rehber personelin bilmesi gerekenler ve okul taşıtlarında aranan şartlar servis anlatıldı.

Son Güncelleme: 06.10.2016 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.