Serik'e İşletme Fakültesi'ne onay

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde İşletme Fakültesi kurulmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

08 Aralık 2016 Perşembe 12:58
Serik'e İşletme Fakültesi'ne onay
Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Serik'te İşletme Fakültesi kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandığını açıkladı. Ramazan Çalık, ilçeye fakülte kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, "Malumunuz AKEV Üniversitesi açıldı. Burada da 4 fakülte ve 1 meslek yüksekokulu var. Artık Serik büyümeye, kabuk değiştirmeye devam ediyor. Yeni üniversitenin gelmesi için çaba sarf ediyorduk. Sağ olsun Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta vekillerimiz de bakanlarımız da Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal bey de bu konuda bize destek verdi, sahip çıktı. Aile olarak İşletme Fakültesi'ni Serik'e kazandırmış olduk" dedi.

Fakültenin önümüzdeki yıl öğrenci alacağını aktaran Çalık, "İnşallah yeni öğrencilerle yeni bir vizyon gelecek. Bundan da gurur duyuyoruz. Bütün bunlar faaliyete geçtiği zaman Serik'te ciddi bir öğrenci potansiyeli olacak. Daha önce hedefi 5 bin koymuştuk. Kısa vadede 5 bin, orta vadede 10 bin, uzun vadede 15 bin öğrenciye sahip olmayı hedefliyoruz. İşleri takip etmezsek olmuyor" diye konuştu.

Hasan Kozan da "Teşkilatımız, milletvekillerimiz, Dışişleri Bakanımız destek verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal da senatodan geçmesi için destek verdi. Süreçler hızlandı. Bakanlar Kurulu'ndan sonra Dışişleri Bakanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızın onayı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. 15- 20 gündür Resmi Gazete'ye bakıyorduk. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 08.12.2016 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.