Sektöre uygulama ödevleriyle hazırlanıyorlar

AKDENİZ Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri teorik eğitimin yanında hazırladıkları uygulamalı proje ödevleriyle geleceğe hazırlanıyor.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 11:03
 Sektöre uygulama ödevleriyle hazırlanıyorlar
AÜ İletişim Fakültesi, öğrencilerini uygulama projeleriyle sektöre donanımlı şekilde hazırlıyor. AÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinde, alanında yeterli teknik bilgiye sahip mezunlar yetiştirmek için teoriyi uygulama projeleri ile destekliyor. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Karakaya, mezunlarının sektörde nitelikli işlerde görev yaptığını belirterek, "Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri ilk yıl aldıkları teorik eğitimin ardından ikinci yıldan itibaren uygulama projelerine başlıyor. Her yıl sonunda bitirme projesi olarak öğrencilere uygulama çalışması yaptırıyoruz. Öğrenciler, 4 yıl boyunca öğrendiklerini bitirme projeleriyle taçlandırıyor" dedi.

Öğrencilerin bitirme projelerinde çok başarılı işler ortaya koyduğunu belirten Karakaya, iletişim alanında uygulama bilgisinin öğrencilere iş bulma ve sektörde başarılı olma adına büyük avantajlar sağladığını söyledi. Doç. Dr. Karakaya, "İletişim Fakültesi mezunlarının sektörde güzel işlere imza atabilmesi için meslektaşlarına göre artı özelliklerinin olması şart. Bu özellikleri de uygulamalı eğitimle sağlıyoruz. Öğrenciler fakülteye adım attıkları andan mezun oldukları güne kadar mesleğin inceliklerini birebir uygulayarak öğreniyor. Uygulamadan başarılı olmayan öğrencilerin bizden mezun olması mümkün değil" dedi. Doç. Dr. Çiğdem Karakaya, öğrencilik yıllarında başarılı projelere imza atan öğrencilerin büyük çoğunluğunun meslek hayatında iyi yerlerde olduklarını da kaydetti.

Son Güncelleme: 29.05.2017 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.