Sanat engel tanımıyor

 AVRUPA- Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 'Akdeniz Engelsiz Sanat Üniversitesi' Sosyal Sorumluluk Projesi, sanat etkinlikleriyle başladı.

01 Kasım 2017 Çarşamba 14:48
Sanat engel tanımıyor

Yürütücülüğünü Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihal Kubilay'ın yaptığı proje kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Antalya Sevgi Evleri Erkek Yetiştirme Yurdu'nda sanat etkinlikleri gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin eşlik ettiği sanat etkinliğinde sevgi evlerinde kalan okul öncesi çağındaki çocuklarla akrilik boya ve çeşitli malzemelerin kullanımı ile çalışmalar yapıldı.

'Akdeniz Engelsiz Sanat Üniversitesi' projesi ile üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ile çocuğundan yaşlısına toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek kaynaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Nihal Kubilay, “Bu proje çerçevesinde kimi zaman Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarımız ile kimi zaman engelli gençlerimiz ile kimi zaman ise huzurevi sakini yaşlılarımız ile bir araya gelecek ve çeşitli sanatsal çalışmalar yapacağız. Ayrıca bu proje ile sanatın birleştirici, huzur verici ve rehabilite edici gücünü kullanarak sanatın engel tanımadığını ve her yerde uygulanabilir olduğunu topluma göstermeyi ve bu anlamda toplumsal bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Projenin ilk etkinliğini Sevgi Evleri'nde kalan okul öncesi çocuklarla gerçekleştirdiklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kubilay, “Üniversite öğrencilerimizin özgün fikirleri ile zenginleştirdiği ve Antalya Sevgi Evleri Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Ali Özdemir ve kurumun çalışanlarının hep birlikte bu coşkuya ortak olduğu sanat etkinliğimiz oldukça güzel geçti. Projemizin bir sonraki etkinliğini 3 Aralık'ta gerçekleştireceğiz. O etkinliğimizde engelli gençlerimizi 3 gün süreyle Güzel Sanatlar Fakültemizde misafir edeceğiz. Etkinlik kapsamında gençlerimizle yağlı boya, gravür, heykel, seramik veya taş baskı yapacağız. Bu süreçte projemize göstermiş olduğu ilgi ve desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.